אתמול (יום ב'), הודיעו רופאים מבית החולים של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס כי הם ביצעו בהצלחה השתלת פין ושק אשכים מלאה. הניתוח התקיים ב-26 במרץ, ארך כ-14 שעות ובוצע על ידי לא פחות מתשעה מנתחים פלסטיים ושני מנתחים אורולוגים. הפין, שק האשכים (ללא האשכים) וחלק מדופן הבטן נלקחו מתורם שמת. המטופל (שביקש להישאר אנונימי) הוא יוצא צבא שנפצע ממטען חבלה מאולתר באפגניסטן. מבית החולים נמסר כי הוא התאושש מהניתוח וישוחרר מבית החולים השבוע.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

"זו פציעה שלא קל לקבל אותה", אמר המטופל בהצהרה ששוחררה על ידי בית החולים. "כשהתעוררתי בפעם הראשונה, הרגשתי סוף סוף נורמלי יותר... עם רמה של ביטחון עצמי גם. ביטחון...שאני סוף סוף בסדר עכשיו".

מדובר בפעם השנייה שמתבצע הליך להשתלת פין בארה"ב, אך זו הפעם הראשונה שמתבצעת השתלה מלאה מסוג זה. ב-2016, מנתחים בבית החולים הכללי במסצ'וסטס ביצעו את השתלת הפין הראשונה בארה"ב, במטופל שנאלצו לכרות לו את איבר המין כתוצאה מסרטן הפין.

יותר מ-1,300 יוצאי צבא סובלים מפציעות באיבר המין

צוות בית החולים ג'ונס הופקינס התכונן במשך שנים לקראת ביצוע הליך השתלת פין, במטרה לסייע ליוצאי צבא שנפצעו במהלך השירות. דוח משנת 2016 הראה כי בין השנים 2001 ל-2013, 1,367 גברים בצבא ארה"ב סבלו מפציעות באיברי המין או במערכת השתן במהלך שירותם בעירק ובאפגניסטן. הדוח מצא כי מרבית הפציעות הן כתוצאה מפיצוצים ויותר משליש מהן נחשבות לפציעות חמורות. 94 אחוז מהגברים הפצועים היו בני 35 ומטה. "גברים רבים סבלו מפציעות המעוותות את איברי המין במהלך שנים קריטיות להתפתחות מינית ולפוטנציאל של רביה", כתבו החוקרים בדוח.

עוד ב-mako בריאות:
>> האם זו המחלה שגרמה למותו של אביצ'י?
>> בדקו את עצמכם: 8 סימנים שאתם אנשים בריאים
>> האם הדיאטה הזאת היא הפשוטה ביותר בעולם?

השתלת פין היא הליך מורכב במיוחד, הכולל חיבור של עורקים, ורידים, עצבים, עור וצינור השופכה. כל פציעה או כריתת פין היא שונה, בהתאם לחלקי האיבר שהוסרו, אך מנתחים מקווים שלפחות לחלק מהגברים ניתן יהיה להשיב את התפקוד המיני. "כולנו תקווה שהשתלה זו תסייע להשיב תפקודיים מיניים ותפקוד מערכת השתן לגבר הצעיר הזה", אמר ד"ר וו.פ אנדרו לי, מנהל המחלה לניתוחים פלסטיים שיקומיים בבית החולים ג'ונס הופקינס ומרצה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה.

צוות המנתחים של ג'ונס הופקינס החליט שלא להשתיל את אשכיו של התורם, מאחר שהשתלה זו עלולה להוביל למעבר של חומר גנטי מהתורם למטופל (באשכים מצויים תאי זרע הנושאים עמם חומר גנטי). הם הוסיפו כי ישנן יותר מדי שאלות אתיות שאין להן מענה סביב סוג זה של השתלה. השתלות פין עולות בארה"ב בין 50 אלף דולר ל-75 אלף דולר. נכון לעכשיו, בתי החולים מממנים חלק נכבד מהסכום, מאחר שמדובר בהליך שעדיין נחשב לניסיוני ולפיכך אינו מכוסה על ידי ביטוח.