mako
פרסומת

"קוקו לוקו": האם שוקולד להסנפה זה מסוכן?

אין ספק שאנחנו אוהבים שוקולד. אבל יש אנשים שכל כך אוהבים אותו, שהם מסוגלים להסניף אותו. מוצר חדש בשם "קוקו לוקו" המשווק בארה"ב מציע קקאו להסנפה שאמור לתת בוסט לאנרגיה. האם המוצר הביזארי עלול לפגוע באף? בדקנו

מערכת ערוץ הבריאות
mako בריאות
פורסם:
אישה אוכלת שוקולד
אישה אוכלת שוקולד | צילום: אימג'בנק / Thinkstock
הקישור הועתק

שוקולד הוא אחד המאכלים האהובים בעולם. בין אם אתם מעדיפים שוקולד חלב, לבן או מריר, קשה להתנגד לתענוג המתוק. בייחוד כשיוצאים לא מעט מחקרים שמספרים לנו שזה לא רק טעים – זה גם די בריא. ממחקרים שונים שנעשו בשנים האחרונות עולה כי בשוקולד כמות רבה של נוגדי חמצון, שהוא מסייע למנוע איבוד זיכרון, מפחית בעיות לב וכלי דם, מוריד רמות כולסטרול בדם ואף מסייע לירידה במשקל.

עם כל אהבתנו לשוקולד, יש גרסה חדשה שלו שככל הנראה לא היינו מנסים – שוקולד להסנפה.

מוצר חדש בשם "קוקו לוקו", המשווק בארה"ב מציע קקאו להסנפה. המוצר הביזארי מכיל אבקת קקאו, גינקו בילובה, טאורין וגוארנה – המצויים לרוב במשקאות אנרגיה. המוצר אמור לעלות את רמות הסרוטונין והאנדורפינים, לגרום לאופוריה ולסייע לאנשים לשמור על פוקוס. החברה טוענת כי "קוקו לוקו" גורמת לפרץ של אנדורפינים, המחקה את תחושת ה"היי" שיש לאצנים ושזה יכול לייצר אנרגיה אופורית ה"דומה לתחושה של אקסטזה". המוצר משווק לאנשי מסיבות שרוצים בוסט לאנרגיה.

ניק אנדרסון, מייסד החברה שמשווקת את המוצר – “Legal Lean", סיפר לוושינגטון פוסט כי הוא שמע על טרנד של הסנפת שוקולד באירופה והזמין דוגמית כדי לנסות. "בהתחלה חשבתי – 'זה מתיחה?', אבל אז ניסיתי ואמרתי לעצמי, אוקיי - זה העתיד".

ומה רופאים חושבים על המוצר המפוקפק? "אנחנו לא יודעים מה זה עושה לאף", אמר ד"ר טובי סטיל, רופא אף-אוזן-גרון באוניברסיטת קליפורניה לערוץ ABC10 האמריקאי. בנוסף, הוא הזהיר שכל דבר שעובר באף שהוא לא תמיסת מי מלח יכול להזיק לקרום הרירי, המסייע ללכוד חיידקים וחלקיקים מזיקים אחרים החודרים לנחיריים. כמו כן, זה עלול לגרום לגירויים או לחסימה באף ובמקרים חמורים יותר עשוי לגרום לאובדן חוש ההרחה.

פרסומת

חשוב לציין שהמוצר לא עבר אישור של מנהל המזון והתרופות האמריקאי. אנחנו היינו ממליצים להמשיך לצרוך שוקולד בדרך ה"מסורתית" ולהימנע משיטות "אלטרנטיביות".