על השאלה "כל כמה זמן אתם מתקלחים?" יש חובה חברתית לענות "ברור שבכל יום!". אבל, ניקיון זה חתיכת עסק מלוכלך, שקשור הרבה יותר לצריכה מאשר לצורך אמיתי. הסיבה שכולנו התחלנו להתקלח בכל יום, או אפילו כמה פעמים ביום קשורה בעיקר לכך שפרסומאים של שמפו וסבונים רוצים שנקנה יותר מהמוצר הריחני שלהם. ומי משלם על כך? העור שלנו כמובן.

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

רופאי עור כבר מזמן הזהירו ששטיפה מרובה של העור, ועל אחת כמה וכמה עם סבונים כאלה ואחרים, גורמים ליובש רציני - זאת מבלי להזכיר את הסבונים לשטיפה אינטימית שבכלל מזיקים לסביבה החיידקית הבריאה שם למטה. היום כבר כולם מבינים שלהתקלח קצת פחות, ועם קצת פחות סבון יכול לעשות יותר טוב מנזק. אבל, עד כמה אנשים באמת מתקלחים פחות? משתמש ברשת החברתית Reddit החליט לערוך סקר בקרב 562 משתמשים כדי לברר את האמת בשאלה החשובה הזאת.

מה שהוא גילה זה שדווקא נשים מתרחצות משמעותית פחות מגברים, כנראה בשל הפרוצדורה של חפיפת השיער וכל מה שנלווה לטיפוח בקרמים לאחר המקלחת. אין מה לעשות, לגברים הרבה יותר קל לטפח את עצמם, והדרישה לכך היא גם ככה מינימלית. בנוסף, נמצא כי יש הבדלים מעניינים בין המדינות השונות בתדירות המקלחות השבועיות.

כנראה שהשמועה על החיסכון במים עברה הלאה למדינות נוספות, כי אין ספק שאנשים מתקלחים משמעותית פחות מפעם. וכל עוד אין חמסין אצלנו, כדאי גם לכם להתרחץ פחות, או לפחות להפחית בשימוש בסבונים למיניהם. רופא העור יודה לכם.


עוד ב-mako בריאות:
>> מצות ומצוות: למה זה עושה לנו כזה כאב בטן?
>> ניקיון פסח: 7 דברים שאתם חייבים להעיף מהבית
>> מתי הכי כדאי לאכול ארוחה משמינה?