ירושלים: תינוק בן 4 חודשים לא התעורר משנתו - מצבו קשה
הפעוט איבד את הכרתו בעת ששהה אצל מטפלת בעיר. לאחר פעולות החייאה ממושכות לבו שב לפעום והוא פונה לבית החולים שערי צדק. הוריו של הפעוט סיפרו כי יום קודם לכן סבל מחום

תינוק בן ארבעה חודשים איבד היום (רביעי) את הכרתו בעת ששהה אצל מטפלת בשכונת גבעת שאול בירושלים, לאחר שלא התעורר משנתו. צוותי הרפואה של איחוד הצלה הוזעקו למקום והחלו מיד בפעולות החייאה ממושכות, כשבשלב הראשוני מצבו של הפעוט הוגדר אנוש. משערי צדק נמסר כי לאחר מאמצי החייאה והמשך טיפול במלר״ד, הועבר התינוק למחלקה לטיפול נמרץ ילדים במצב קריטי.
זמן קצר לאחר מכן נמסר כי בהמשך לפעולות ההחייאה שבוצעו בתינוק, לבו שב לפעום והוא פונה לבית החולים שערי צדק במצב קשה. גורם המעורה בפרטים סיפר כי למרות שחזרת הדופק הושגה, הפעוט אינו נושם בכוחות עצמו. לדבריו, במהלך פעולות ההחייאה לא נדרש שימוש במכות חשמל, והלב שב לפעום בעקבות עיסויי לב.
גורם רפואי שנכח בזירה סיפר ל-mako בריאות כי במשך כ-20 דקות בוצעו בתינוק פעולות החייאה, עד שלבו שב לפעום, וכי ייתכן שהיה ללא דופק דקות ארוכות נוספות. "המטפלת הלכה להכין לו אוכל, וכאשר היא חזרה, הוא לא הגיב לה. היא לקחה אותו ורצה לשכנים, שם טיפלנו בו. הילד היה במצב מאוד מאוד קשה, ללא דופק וללא נשימה, עשינו החייאה מתקדמת, הנשמות, עיסויים ונתנו לו אדרנלין. פתאום ראינו במוניטור שחוזר לו דופק, שחוזר לו לחץ דם - שיש סימני חיים". לדבריו, הוריו של הפעוט הגיעו לקראת פינויו לבית החולים, וסיפרו כי יום קודם לכן סבל מחום.
פראמדיק צוות הצלה אבי שיף והחובשים יענקי גרינוולד ורפאל שלמה לופס מסרו: "הגענו למקום ומסרו לנו את התינוק שהוא היה ללא דופק וללא נשימה, לאחר שלדברי המטפלת הוא לא התעורר. יחד עם חובשים ופראמדיקים נוספים של מד"א התחלנו מיידית לבצע בו פעולות החייאה מתקדמות, הכוללות עיסויי לב, הנשמות ומתן תרופות מצילות חיים". מאיחוד הצלה נמסר כי צוותי חוסן פועלים בזירה ומסייעים לשכנים ולהורי הפעוט.