משרד הבריאות: חולת חצבת נסעה בתחבורה ציבורית
הנסיעה התקיימה ב-14 בפברואר בקו 391 מביתר עילית לעמנואל. משרד הבריאות מבקש מכל מי ששהה באוטובוס לוודא כי הוא מחוסן בהתאם להנחיות. אתמול עדכנו במשרד הבריאות על חולה חצבת ששהה בטיסת אל על מניוארק לנתב"ג

משרד הבריאות מעדכן הערב (חמישי) כי חולת חצבת נסעה בתחבורה ציבורית מביתר עילית לעמנואל ב-14 בפברואר בקו 391. הציבור שנסע בקו זה מתבקש לבדוק את סטטוס החיסון שלו בהתאם להנחיות.
בשל מידת ההדבקה הגבוהה של המחלה, במשרד מבקשים מכל מי ששהה בנסיעה לוודא כי הוא מחוסן. ניתן לבדוק את המצב החיסוני באתר האישי הממשלתי באמצעות פנקס החיסונים הדיגיטלי.
נשים הרות שאינן מחוסנות בשתי מנות, אנשים עם דיכוי חיסוני ותינוקות מתחת לגיל שנה שהיו בנסיעה מתבקשים לפנות ללשכת הבריאות באזור מגוריהם לשקילת מתן חיסון סביל נגד חצבת.

כזכור, משרד הבריאות עדכן אתמול על חולה חצבת ששהה בטיסה. על פי החקירה האפידמיולוגית שערכה לשכת הבריאות מחוז ירושלים במשרד הבריאות, עולה כי הנוסע טס בטיסה של חברת אל על, מספר טיסה LY026, מניוארק לנתב״ג ביום ראשון ה-15 בפברואר שהמריאה בשעה 21:15 זמן מקומי, ונחתה בנתב"ג ביום שני בשעה 14:30. לפני כשבועיים משרד הבריאות הכריז על עמנואל כעיר עם התפרצות של חצבת, עם כ-10 חולים.