מה יותר גרוע מחיידקי צואה על מברשת השיניים שלכם? חיידקי צואה של מישהו אחר על מברשת השיניים שלכם. אם אתם חולקים חדר אמבטיה עם אנשים נוספים, אתם ככל הנראה בסכנה להימצאות חיידקי צואה במברשת השיניים שלכם.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

איך החיידקים האלו מצליחים להגיע למברשת השיניים, אתם שואלים? ובכן, כשאתם מדיחים את האסלה, טיפות של מים משפריצות החוצה וכך למעשה מפיצות חיידקים מן האסלה אל חדר האמבטיה – ומברשת השיניים שלכם.

מחקר שנעשה על ידי הארגון האמריקאי למיקרוביולוגיה משנת 2015 מצא כי 60 אחוזים ממברשות השיניים הממוקמות בחדרי אמבטיה משותפים מכילות חיידקי צואה, ללא קשר לאופן שבו הן אוחסנו. בנוסף, החוקרים מצאו כי ישנו סיכוי של 80 אחוזים, כשאם מברשת השיניים שלכם מכילה חיידקי צואה – שהם למעשה הגיעו מאדם אחר ולא מבעליו של מברשת השיניים. הימצאות חיידקים של אדם אחר חושפת אותנו לזיהום יותר מאשר חיידקים שהם שלנו. "הדאגה העיקרית היא לא בהימצאות של חיידקי צואה שלנו על מברשת השיניים, אלא בחיידקים של אדם אחר, בעל חיידקים, וירוסים או טפילים שהם לא חלק מאוכלוסיית החיידקים הרגילה שלכם", אמרה החוקרת לורן אבר.

via GIPHY

עוד ב-mako בריאות
>> האיום הבריאותי שמסכן את הציבור הישראלי
>> מרגישים עייפים כל הזמן? אולי זו הסיבה
>> כך ג'ניפר לורנס נכנסה לכושר שיא

יש לציין כי החוקרים גילו כי שימוש במגן מברשת שיניים אינו מגן עליה מפני חיידקים. יתרה מזאת, מגנים אלו רק מעודדים גידול של חיידקים בתוך המברשת. "שימוש במגן מברשת שיניים למעשה יוצר סביבה מתאימה יותר לגידול חיידקים, בכך שהסיבים נותרים לחים ואינם מאפשרים לראש המברשת להתייבש בין שימושים", אבר הוסיפה.

במחקר צוין כי מברשת שיניים מזוהמת עשויה לגרום לחורים בשיניים וזיהומים, לכן הקפדה על ניקיון המברשת ואחסון נאות הם חשובים ביותר במניעת הופעת חיידקים בלתי רצויים במברשת השיניים.

הנה כמה טיפים מהאיגוד האמריקאי לרפואת שיניים, לשמירה על מברשת שיניים נקייה וחסרת חיידקי צואה:

1. מומלץ לחדש את מברשת השיניים כל שלושה או ארבעה חודשים.

2. שטפו את מברשת השיניים במים לאחר כל שימוש.

3. יש להשאיר את מברשת השיניים להתייבש בחלל פתוח (לא בארונית סגורה למשל) לאחר כל צחצוח.