mako
פרסומת

מומחים באנגליה: יין מבעבע עלול להרוס את השיניים

יינות מבעבעים הם נפוצים בעיקר בקרב נשים והם בהחלט בחירה מרעננת כשבא לכם משקה אלכוהולי צונן בחום של אוגוסט. אך מומחים באנגליה טוענים שיינות מבעבעים עשויים לסכן את הבריאות שלכם – ולהרוס את השיניים שלכם

מערכת ערוץ הבריאות
mako בריאות
פורסם:
אישה שותה שמפניה
אישה שותה שמפניה | צילום: Shutterstock, shutterstock
הקישור הועתק

הוא נחשב ליין האולטימטיבי לחגיגות ואחד הנפוצים בקרב נשים - אין ספק שיין מבעבע הוא פשוט יין כיפי. הבעיה היחידה היא, שמתברר שמה שהיין עושה לשיניים שלנו הוא ממש לא פאן.

על פי מומחים לרפואת שיניים, שתייה מוגזמת של יין מבעבע (המכיל תוספת סוכר) עשויה להשפיע על בריאות השיניים שלכם. השילוב של חומצה פחמתית, סוכר ואלכוהול המצויים ביינות מבעבעים מסוגים כמו פרוסקו ושמפניה – עשוי להזיק משמעותית לשיניים שלכם, אם אתם צורכים כמות רבה של יינות אלה.

ד"ר מרווין דרויאן, מהמרכז לקוסמטיקה דנטלית בלונדון מציין ספציפית את אוכלוסיית הנשים, כקבוצת הסיכון למה שהוא מכנה "חיוך פרוסקו", על שם היין המבעבע, שאהוב במיוחד בקרב אנשים בבריטניה. בשנים האחרונות נצפתה עלייה חדה בצריכת יין מבעבע מסוג פרוסקו, כאשר בין שנת 2013 ל-2014 צריכת הפרוסקו כפילה את עצמה בקרב אזרחי בריטניה.  "נשים במיוחד נהנות מפרוסקו, אבל בשונה מיין, שבדרך כלל שותים לצד ארוחה, קל מאוד להמשיך לשתות פרוסקו ולצרוך לא מעט כוסות, מבלי לשים לב", אמר ד"ר דרויאן לאתר independent.co.uk. "זה חומצי ומכיל סוכר. כך שמספר כוסות זה בסדר, אבל אם שותים יותר מדי, עלולה להיות לכם בעיה", מוסיף ד"ר דרויאן.

בהתחשב בכך שגם סוגים שונים של שמפניה מכילים תוספת סוכר – גם אלו שנהנות משמפניה עלולות להסתכן בפגיעה בשיניים. "הסימנים ל'חיוך פרוסקו' מופיעים היכן שהשיניים יוצאות מן החניכיים. זה מתחיל בקו לבן דק מתחת לחניכיים, שאם תגעו תרגישו שהוא מעט רך. זוהי למעשה ההתחלה של ריקבון השן, שיכול להוביל לטיפולי שיניים שונים".  

פרופ' דמיאן וולמסלי, יועץ מדעי בהתאחדות הבריטית של רופאי השיניים, אמר כי בפרוסקו איום משולש של קרבוניזציה, מתיקות ואלכוהול, שיכולים לסכן את השיניים ולהוביל לרגישות ולשחיקה של אמייל השן. "משקאות מוגזים הם כאלה כיוון שהם מכילים פחמן דו-חמצני, שבגופנו מוסב לחומצה פחמתית. זה מספק טעם מרענן, אך גם גורם למשקאות אלו להיות חומציים. מעבר לכך, משקאות כמו פרוסקו מגיעים עם לא מעט תוספת סוכר". אז אם יינות מבעבעים הם הבחירה שלכם, עדיף ללכת על כאלו שהם ללא תוספת סוכר או לעבור ליין לא מבעבע.