הפנים שלנו הם בדרך כלל הדבר הראשון שאנשים אחרים מסתכלים עליו ברגע שהם פוגשים אותנו ומדברים איתנו, ורבים מתייחסים אליהם כחלון הראווה של האדם. בכל אופן, ובלי קשר לזה, רובנו שואפים להיראות הכי טוב שאפשר, כך שבליטות לבנות ומוזרות שמרגישות כמו פצעונים קטנים על הפנים או מתחת לעיניים הן בהחלט עניין שמצריך תשומת לב.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

החדשות הטובות הן שלא צריך לדאוג יותר מדי לגביהן – סביר מאוד להניח שהן ייעלמו מעצמן. הבליטות הללו יכולות להופיע באזורי האף, הסנטר, או הלחיים והן נקראות מיליה. מדובר בסך הכל בתאי עור מתים וחלבונים כמו קראטין אשר למעשה ״נלכדים״ מתחת לעור. זהו מצב טבעי שברוב המקרים לא מצריך טיפול מיוחד, והתאים הללו בדרך כלל נספגים בסופו של דבר בעור ונעלמים כלא היו. אלא שלפעמים זה עלול לקחת שבועות ואפילו חודשים.

כתמי המיליה נפוצים בעיקר בקרב תינוקות שזה עתה נולדו, אבל יכולים גם להופיע באופן רנדומלי בכל גיל. לפי מאיו קליניק הם מסוגלים להפציע גם באזורים אחרים בגוף כמו החניכיים, הפה והגפיים. כאמור, אין באמת טעם לדאוג לגביהם מבחינה רפואית, אבל מבחינה אסתטית זה כבר סיפור אחר.

הבליטות הללו יכולות להפריע למראה עור הפנים, וכשהן מופיעות באזורים אחרים בגוף הן יכולות ליצור חיכוכים או גירויים כשהן באות במגע עם סדינים או בגדים. במקרים כאלה, תמיד יש אופציה ״לזרז״ את ההיעלמות שלהן באמצעות הליך מהיר, פשוט ולא חודרני אצל רופא העור.

עוד ב-mako בריאות:
>> מושלם: המאכלים שאפשר לאכול כמה שרוצים מהם
>> מילת הקסם שתחולל פלאים בסקס שלכם
>> הפרמדיק סירב לבצע החייאה – אב המשפחה מת

יש גם דברים שאפשר לעשות בבית, כמו למרוח על האזורים הללו סבוני פילינג, ואז להרגיע את העור עם מגבת חמה. ניתן גם ״לאדות״ את העור (כלומר, לעמוד למשך זמן מה במקלחת בזמן שהאדים החמים אופפים את הגוף), ויש גם כמה תכשירי טיפוח שאפשר להשתמש בהם, כמו סבון מי ורדים או מסכת דבש.

>> ומהם הכתמים הלבנים המופיעים על העור?