אנחנו יודעים שמסכות, הקפדה על מרחק של שני מטרים ושמירה על היגיינה יכולים להפחית את הסיכוי להידבק בנגיף הקורונה. אך כעת מומחים מגרמניה מצאו דבר נוסף שיכול לעזור למנוע הדבקה – וזה למעשה דבר שנמצא אצלכם בבית. מחקר שפורסם לאחרונה בכתב העת הרפואי Journal of Infectious Diseases חושף כי שטיפות פה יכולות להפחית את העומס הנגיפי בחלל הפה ובכך מפחיתות את הסיכון להדבקה.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

המחקר נעשה על ידי חוקרים מאוניברסיטת רוהר-בוכום, ששיתפו פעולה עם חוקרים מאוניברסיטאות נוספות ברחבי גרמניה. במהלכו החוקרים בדקו שמונה מי פה שונים הזמינים בבתי מרקחת בגרמניה. הם ערבבו את מי הפה עם חלקיקי הנגיף וחומר נוסף שנועד להחליף ריר אנושי. לאחר מכן, הם ניערו כל מבחנה, פעולה שמדמה פעולת גרגור, במשך 30 שניות. לאחר מכן הם השתמשו בתאי Vero E6, שנחשבים לתאים שקולטים במהרה את הנגיף, כדי לבדוק עד הנגיף הועבר. התוצאות הראו שבכל המבחנות ישנה הפחתה בריכוז הנגיף. שלושה סוגים מסוימים של מי פה הפחיתו את כמות הנגיף ברמה שלא ניתן היה להבחין בהימצאותו של הנגיף בבדיקה שנעשתה לאחר מכן.

ניתן לזהות עומס נגיפי גבוה בחלל הפה ובגרון של חולי קורונה (זוהי גם הסיבה שבדיקת קורונה נעשית באף ובפה). בהתאם לכך, שימוש במי פה בהחלט יכול להפחית את כמות חלקיקי הנגיף בחלל הפה ובכך להפחית את הסיכוי להידבק. עם זאת, החוקרים מדגישים כי שטיפה במי פה אינה מטפלת בנגיף הקורונה והיא גם לא אמצעי שמונע הדבקה. אלא היא דרך נוספת להפחית את הסיכוי להידבק, במיוחד במצבים מסוימים כמו טיפול אצל רופא שיניים או בזמן טיפול רפואי בחולי קורונה.

מי פה (צילום: tab62, Shutterstock)
מפחיתים את העומס הנגיפי בחלל הפה, אך לא מונעים הדבקה | צילום: tab62, Shutterstock

עוד ב-mako בריאות:
>> מומחים: זאת הסיבה שהקורונה לא נעלמה בקיץ
>> השילה 45 ק"ג ממשקלה תוך שנה – כך זה קרה
>> אלה המזונות המומלצים למניעת לחץ דם גבוה

תוצאות אלה אמנם מבטיחות, אך חשוב לציין שמדובר בניסוי שנעשה בתנאי מעבדה. החוקרים עוד צריכים לבדוק אם יש לשטיפה במי פה השפעה דומה גם בניסוי קליני על בני אדם. נוסף לכך, עליהם לבדוק כמה זמן השפעה זו מחזיקה, כיוון שייתכן שהיא זמנית במיוחד ולכן זניחה. אז עד שנקבל תוצאות של ניסויים קליניים, שטיפה במי פה בהחלט לא תזיק, אבל זכרו שהיא לא מגנה ולכן חשוב להמשיך להקפיד על עטיית מסכה, ריחוק פיזי ושטיפת ידיים.

>> והאם גרגור מלח עוזר להילחם בקורונה? זה מה שהמומחים אומרים

מגפת הקורונה היא אירוע שממשיך להתפתח ולהתעדכן. הדיווח הנוכחי נכון ליום ד' (11.08.2020) ועוד עשוי להשתנות. אנחנו משתדלים להביא לכם את הדיווחים העדכניים ביותר, אך חשוב להתעדכן מדי יום ביומו לאור השינויים הרבים.