ביום ראשון הקרוב, 7 במרץ, צפויים להיפתח המסעדות ובתי הקפה, לאחר חודשים רבים בהם סגרו את שעריהם לסועדים. הפתיחה נעשית למרות ההפצרות מצד גורמים במשרד הבריאות שביקשו זמן נוסף כדי לבחון את התנאים בשטח לנוכח מקדם ההדבקה שממשיך לטפס.

לפי כללי התו הירוק (אותו ניתן להדפיס באמצעות האפליקציה של משרד הבריאות), בשלב זה רק מחוסנים לאחר שתי מנות ומחלימים מקורונה יוכלו ליהנות מישיבה בתוך המסעדה, ואילו אנשים שטרם התחסנו – ייאלצו לשבת בחוץ.

לפני שאתם מתלבשים יפה ויוצאים לחגוג, כדאי להביא בחשבון שהסיכון להידבק עדיין קיים, וכן - גם אם אתם מחוסנים אתם לא מוגנים במאה אחוז. ד"ר מרינה תמיר, זיהומולוגית ופארמקולוגית, ריכזה עבורכם מספר טיפים יעילים שיעזרו לכם לצמצם את הסיכון בעת הבילוי. ככל שתקפידו עליהם, כך גם אתם תוכלו להמשיך לבלות וגם בעלי העסקים יוכלו להתפרנס בכבוד.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

  1. ודאו שאנשי הצוות מחוסנים: באופן הגיוני, אם לפי כללי התו הירוק המסעדה מתחייבת להכניס לשעריה רק אנשים מחוסנים או מחלימים, היה אפשר לצפות שגם אנשי הצוות שמספקים שירות לסועדים יהיו מחוסנים. אבל כנראה שהגיון לחוד ומציאות לחוד - לפי החוק היבש אי אפשר להכריח אנשי צוות להתחסן. מה עושים? שואלים ומקווים לטוב. 
    עורכת-דין שירלי גינזבורג, שירותים משפטיים ומדיקולגליים לקהילה הרפואית בישראל, מסבירה כי "בעל המסעדה, שבמקרה זה הוא גם המעסיק של הצוות, מחויב לספק ללקוחות וגם לעובדים סביבת עבודה בטוחה לרבות לצמצם מצבי סיכון ולכן, ההמלצה היא שעל המעסיק לוודא שעובדיו, ובמקרה זה צוות המסעדה, נחשבים "מחלימים" או מחוסנים, וזאת חרף הפגיעה בפרטיות העובד והפרת החיסיון הרפואי שלו אשר במקרה הנוכחי מצטמצמים נוכח ההגנה על בריאות הציבור בשעה של מגפה עולמית, דרישות משרד הבריאות וחובת תום הלב המוגברת שקיימת ביחסי עובד-מעביד".
  2. שימו לב שאנשי הצוות מקפידים לעטות מסיכות כראוי: הכוונה היא למסכות תקינות (כירורגית או 95N שמספקות הגנה מרבית), אותן עוטים אנשי המקום באופן ראוי – כלומר גם על הפה וגם על גבי האף. 
  3. הקפידו לשבת רק במקומות מרווחים: כששוהים בחלל שבו שוהים סועדים נוספים, חשוב לוודא שהמרחק בין השולחנות הוא בערך שני מטרים. נראה לכם צפוף? וותרו על התענוג. 
  4. העדיפו לשבת ליד חלון: תמיד כדאי לחפש מקום ישיבה צמוד לחלון, ורצוי שהוא יהיה פתוח כמובן. כבר ידוע שאוורור הוא כלי חיוני למניעת מחלות נגיפיות, ובראשן קורונה כמובן. 
    מלצרות (אילוסטרציה: By Dafna A.meron, shutterstock)
    החלונות פתוחים? | אילוסטרציה: By Dafna A.meron, shutterstock
  5. הקפידו לחטא ידיים: לפני שאתם פוצחים בסעודה, אל תשכחו לשטוף היטב ידיים. גם אלכוג'ל בתיק הוא פתרון לא רע, בעיקר לנוכח העובדה שהוא יחסוך מכם חיכוך מיותר עם סועדים נוספים בשירותים. 
  6. בררו מהן ההנחיות לגבי ילדים: לפי ההנחיות החדשות, ילדים לרוב אינם מורשים להיכנס למסעדה, משום שברוב המקרים הם אינם מחוסנים. כדי שילד יוכל להיכנס למסעדה הוא חייב להיות מוגדר "מחלים". אם המקום שבחרתם מלא בילדים, כנראה שאף אחד שם לא באמת מקפיד לאכוף הנחיות.

עוד ב-mako בריאות:
>> מחקר מצא יתרון משמעותי נוסף לחיסון "פייזר"
>> זה מה שכרובית יכולה לעשות לגוף שלכם
>> 1 מכל 4 מחלימי קורונה יסבלו מתסמין ממושך זה

"צריך לזכור שבסופו של דבר קהל המסעדנים חיכה זמן רב כדי לחזור לעבוד ולהתפרנס, ולכן אני לא חושבת שאנחנו צפויים לראות הפרות רבות של ההנחיות, לפחות מצידם. השאלה הגדולה היא איך יאכפו את התו הירוק, מה בדיוק יבדקו בכניסה ועד כמה קהל הלקוחות ישתף פעולה", מסכמת ד"ר תמיר.  בקיצור - בלי שטיקים ובלי טריקים, כן?

באפליקציית איזי תוכלו למצוא את כל המסעדות שפתוחות ממש עכשיו: