היתרון הסטטיסטי המובהק של נשים בהתמודדות עם נגיף הקורונה אותר כבר בתחילת הדרך, והועלו סברות שונות בנוגע לאחוז התמותה הגבוה יותר בקרב גברים, למשל בשל ההורמונים הנשיים ובדרך ההתמודדות השונה של המינים עם סטרס. גורמים אחרים, לעומת זאת, טוענים כי ההבדל הזה נעוץ בכך שגברים מעשנים יותר, בעלי לחץ דם גבוה יותר וסובלים ממחלת לב כלילית בשיעור גבוה יותר מנשים.

 >> לייק בפייסבוק כבר עשיתם? 

מחקר חדש שנערך בבית החולים Kasturba במומבאי שבהודו ופורסם במגזין הרפואי MedRxix עקב אחרי 68 חולים בווירוס הקורונה ביחס למין שלהם, ותיעד את הדבקתם והחלמתם. המחקר גילה כי הווירוס למעשה מסוגל להיצמד לחלבון ספציפי בגוף שנקרא ACE2 (אנזים המרת אנגיוטנסין 2), הנוכח בעיקר בריאות, במערכת העיכול ובלב – אך לרוע מזלם של הגברים, יש כמויות גדולות מאוד ממנו גם בשק האשכים.

אלא ששק האשכים נמצא בהפרדה כמעט מוחלטת ממערכת החיסון בגוף, ולכן המחקר מגלה כי וירוס הקורונה יכול לאחסן את עצמו באשכים למשך תקופות ממושכות יותר מאשר במקומות אחרים בגוף. זו הסיבה שלפי המחקר, זמן ההחלמה הממוצע של נשים מהווירוס אורך כ-4 ימים, ואילו גברים מחלימים מקורונה לאחר 6 ימי מחלה בממוצע.

המחקר בוצע על ידי אם ובתה – האם היא דוקטור ג׳יאנת׳י שסטרי, מיקרוביולוגית בבית החולים Kasturba במומבאי, בעוד הבת היא דוקטור אדיטי שסטרי, אונקולוגיתת במרכז הרפואי מונטיפיורי בשכונת הברונקס בניו יורק. ״הממצאים הללו מוכיחים כי נדבקים ממין גברי חווים עיכובים בהחלמה הוויראלית שלהם״, כתבו השתיים, ״משום שהאשכים למשה מהווים ׳מאגרים׳ של הווירוס״.

עוד על נגיף הקורונה:
>> רופאים צרפתים: מצאנו תסמינים חדשים לנגיף
>> כך ניו זילנד הצליחה למגר את הקורונה
>> "המגפה תדעך כמעט לגמרי בתוך שבועיים"

המחקר טרם נבדק או קיבל ביקורות מרופאים אחרים ברחבי העולם, אבל הוא בהחלט מסוגל להסביר מצבים שבהם נתקלו רופאים באיטליה, דרום קוריאה וניו יורק, בהם שיעור הגברים שמתים מהמחלה עולה על שיעור הנשים.

מגפת הקורונה היא אירוע שממשיך להתפתח ולהתעדכן. הדיווח הנוכחי נכון ליום ד' (22.04.2020) ועוד עשוי להשתנות. אנחנו משתדלים להביא לכם את הדיווחים העדכניים ביותר, אך חשוב להתעדכן מדי יום ביומו לאור השינויים הרבים.