דלעת ממולאת אורז ותבלינים
לכבוד פסח, רחלי קרוט ויעל גולדמן נפגשו להכין יחד מנה חגיגית לשולחן הסדר, ויצאו עם מנה עיקרית, צמחונית, מרשימה וטעימה
מגזין שופרסלשופרסל green
פורסם:


-
4 כפות שמן זית
-
2 ענפי סלרי כולל העלים
-
2 כרשות, שטופות היטב
-
2 בצלים לבנים, קלופים
-
6 שיני שום, קלופות
-
1 צרור עלי כוסברה
-
1/2 צרור עלי פטרוזיליה
-
חופן עלי שמיר
-
1 צרור עירית
-
1 כפית שטוחה בהרט
-
1 כפית מלח
-
1/2 כפית פלפל שחור
-
3-2 כפות סילאן או מייפל גרין
-
1/2 כוס פרוסות שקדים קלויים
-
2 כוסות אורז עגול
-
6 דלעת ערמונים או 1


-
קוצצים את הבצל והשום לקוביות ואת הסלרי והכרישה פורסים לטבעות דקות
-
קוצצים דק את עשבי התיבול ופורסים את העירית לטבעות
- בסיר רחב ונמוך מטגנים את הבצל, השום, הסלרי והכרישה עד שהם מתרככים לגמרי
-
מוסיפים את עשבי התיבול ומטגנים ביחד במשך 5 דקות
-
מתבלים במלח, פלפל ובהרט ומערבבים
-
מוסיפים את האורז ומערבבים
- מוסיפים 4 כוסות מים רותחים, מנמיכים את האש להכי נמוכה וסוגרים עם מכסה. מבשלים במשך 25 דקות עד שהאורז רך. מצננים מעט
- בינתיים חותכים את השליש העליון של ומוציאים את הגרעינים. מברישים את פנים הדלעת בשמן זית, סילאן/מייפל ומעט מלח
-
ממלאים באורז המתובל ומכסים עם מכסה הדלעת
- עוטפים עם נייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 40 דקות
-
מסירים את הכיסוי ואופים עד הזהבה יפה

פרסומת

מצאתם טעות לשון?

