mako
פרסומת

מנות צמחוניות מעולות לחגוג איתן את ט"ו בשבט

בט"ו בשבט אנחנו נותנים את הכבוד לפירות, לאגוזים ולצמחים. נוטעים עצים ומכבדים את מה שהם מגדלים וזו סיבה מצויינת למצוא את המנות הצמחוניות המרעננות ומיוחדות במסעדות פופולאריות ע"פ מדד Ontopo

תמר ריפל
TIP12
פורסם:
טו בשבט: מנות צמחוניות
טו בשבט: מנות צמחוניות
הקישור הועתק

ט"ו בשבט הגיע, חג לאילנות וגם לכל מה שצומח כפרי האדמה. בט"ו בשבט אנחנו נותנים את הכבוד לפירות, לאגוזים ולצמחים. נוטעים עצים ומכבדים את מה שהם מגדלים וזו סיבה מצויינת למצוא את המנות הצמחוניות המרעננות ומיוחדות במסעדות פופולאריות ע"פ מדד Ontopo.  

אלטער: גזע ברוקולי

המסעדה שהיא למעשה מטבח ומשק אורבני בניצוחו של שף ענר בן רפאל מספקת את השילוב המדהים בין העיר לכפר. המסעדה שנמצאת ברמת השרון מציגה גינת ירק גדולה עם מעל ל-8000 שתילי ירקות וגידולים שמהם בנויות המנות בתפריט המסעדה. בין שלל המנות המגיעות מהשדה, בחרנו במנה מיוחדת, של גזע ברוקולי מהגינה. הברוקולי מאודה ואז נכנס לתנור עם שמן זית וקצת לימון על קרם שקדים, וזו מנה טבעונית.

בנוסף, בימים אלה במסעדה משיקים סיור חדש של חצי שעה בגינת הירק עם השף ענר בן רפאל שבו הוא מספר על הירקות והגידולים, על העונות וחומרי הגלם ועל איך כל זה בסופו של דבר מגיע אליכם לצלחת. לאחר הסיור מוצעת ארוחה, אם מזג האוויר מאפשר השולחן יהיה בתוך השדה והארוחה תתקיים שם ואם לא, תוכלו לשבת במסעדה. הארוחה הכוללת שתיה קלה ויין והסיור עולים 300 שקלים לאדם. 

אלטער: גזע ברוקולי
אלטער: גזע ברוקולי | צילום: שירה סלמון

קרדיט תמונה: שירה סלמון

יאסו: סלט קולורבי פקאן

נומי: גזרים צלויים

מסעדת נומי בכפר מונש בעמק חפר הוקמה ע"י שני השפים המוערכים יוני דנון וגדי בור. העיצוב של מסעדה בנוי מחלל פנימי ומרפסת עם חלונות גדולים וסביב צמחיה, כך שאורחי המקום זוכים לחוות את הטבע במלוא הדרו. בתפריט נעשה שימוש בחומרי גלם עונתיים. וגם פה יש לא מעט מנות שנותנות הרבה מקום לצומח.

פרסומת

קרדיט תמונה: שחר פלאוט

Opa: קליפת מלון

שפית שיראל ברגר מובילה את מסעדת opa הטבעונית בקו ברור שנותן מקום לתוצרת המקומית בהתמקדות בצומח. התפריט של opa משתנה לפי עונות השנה וחומרי הגלם וכל מנה עשויה לאחר מחשבה מרובה עם טיפול בכל חומרי הגלם. המנות לא גדולות אך הן מעניינות ומרעננות וגורמות לך לחשוב עליהן, כמו המנה שבחרנו: קליפת מלון העשויה ממלון מומלח ומיובש בשמן זית על חום נמוך, קליפת מלון מתיישנת בנוזלי מלון וסוכר גלידת שקדים ובצל, עלי בזיל. 

Opa: קליפת מלון
Opa: קליפת מלון | צילום: אביב שקורי

קרדיט צילום: אביב שקורי

רוחאן: כרוב בבישול ארוך ממולא ברידפיין מיט

מסעדת רוחאן החדשה בירושלים מבית OTH תחת ניצוחו של שף אוראל קמחי עושה הרבה כבוד למנות מהצומח וניתן להבחין זאת בלא מעט מנות מהתפריט המגוון והמעניין שלה כמו הקרפצ'יו דלעת מוחמצת, הטרטליני ירוקים ועוד, אך בחרנו בכרוב בבישול ארוך ממולא ברידפיין מיט, קרם קולורבי, צ'ימיצ'ורי שקדים.

פרסומת
רוחאן: כרוב בבישול ארוך ממולא ברידפיין מיט
רוחאן: כרוב בבישול ארוך ממולא ברידפיין מיט | צילום: אנטולי מיכאלו

קרדיט צילום: אנטולי מיכאלו

האחים: סינייה ירקות צלויים

להזמנת מקום

מסעדת אדמה: קדרת פריקי עם ירקות שורש

שישקו: קציצות פרסה

פרסומת

בית קנדינוף: גספצ'ו צהוב

בבית קנדינוף הקימו לפני כמה חודשים גינה קהילתית בשיתוף עם תושבי השכונה ושם מגדלים פירות וירקות שמגיעים בסופו של דבר לצלחת במסעדה. בערוגות אנשי בית קנדינוף מגדלים  סלקים, קולורבי, ברוקולי, תרד בר, כל מיני חריפים ומגוון עשבי תיבול ובתפריט מנות מחומרי גלם שנקטפים באותו בוקר כמו ז'רז'יר וקרפצ'יו קולורבי מוחמץ, שומר, מקדמיה, צימוק, ויניגרט תפוז דם.

אנחנו בחרנו במנת הגספצ'ו הצהוב שכולל עגבניות צהובות, אגס, זוקיני, שאלוט, שמן צ'ילי, פטרוזיליה.

קלארו: ג'יבנה והדרים

במסעדת קלארו של שף רן שמואלי מציעים בחודש הקרוב תפריט המבוסס כולו על הדרים, מה שמאוד מתאים גם לחומרי הגלם העונתיים וגם לטו בשבט. בתפריט תמצאו מנות חורפיות המשלבות תפוזים, קלמנטינות, פומלות ולימונים בשיתוף פעולה עם הפרדסנים מאזור עמק חפר.

אחת המנות שניתן למצוא בה גם פרי וגם ירק מן הצומח זו ג'יבנה והדרים- גבינת ג'בנה עטופה בעלי גפן עשויה בגריל, סלט עלים ירוקים רענן, פילטים של תפוזים ותפוזים סינים ופריקי מטוגן.

קלארו: ג'יבנה והדרים
קלארו: ג'יבנה והדרים | צילום: אפיק גבאי

קרדיט צילום: אפיק גבאי