mako
פרסומת

מגנום בצק עוגיות טבעוני

מי שחשב שטבעונים או נמנעים מגלוטן נהנים פחות פשוט עוד לא נתקל במתכון המטורף הזה. ארטיק ביתי מפנק ומאוזן שכולל בצק עוגיות (ללא גלוטן) עם שוקולד צ'יפס, גלידה מושלמת על בסיס קרם קוקוס וציפוי שוקולד לבן שמשדרג את הכל

שיינא גרשוביץ
מגזין שופרסלשופרסל green
פורסם:
מגנום טבעוני של שיינא
צילום: שיינא גרשוביץ
הקישור הועתק

*לשמונה ארטיקים:

לקוקי דאו (בצק עוגיות):

  • כוס קמח שקדים
  • 2 כפות חמאת שקדים (אפשר להמיר בכל חמאת אגוזים)
  • 2 כפות מייפל שופרסל green (או כל ממתיק)

לגלידה:

  • 2 פחיות קרם קוקוס green שהיו לילה במקרר
  • 2 כפות מייפל green (או כל ממתיק)
  • אופציונאלי:תמצית וניל

לציפוי:

  • שוקולד לבן ללא סוכר מומס (או כל שוקולד) 75 גרם

  1. בקערה מערבבים את הקמח עם המייפל והחמאת שקדים ונערבב עד לבצק אחיד (אפשר להוסיף שוקולד צ׳יפס)
  2. מכניסים לבלנדר את מרכיבי הגלידה: קרם קוקוס– רק השכבה העליונה שהתקשתה, תמצית וניל, מייפל וטוחנים עד למרקם אחיד
  3. מניחים את בצק העוגיות בתבניות מגנום (או כל תבנית סילקון) אפשר פשוט להניח בכדורים או לכסות את כל השטח בבצק, מעל שופכים את הבלילה
  4. מכניסים להקפאה של לפחות 3 שעות
  5. מוציאים וטובלים בשוקולד לבן מומס