mako
פרסומת

כדורי בטטה וגבינות

לארוחה חגיגית או לארוחת ערב קלילה, מתכון כיפי למנה קלה להכנה שתמיד באה בטוב וקוצרת מחמאות. כדורי בטטה וגבינות שמשמנים שמגישים לצד מטבל יוגורט מרענן

דפני פתיחה
מגזין שופרסלבחסות שופרסל green
פורסם:
פלאפל בטטה וגבינות
צילום: דפני פתיחה
הקישור הועתק

כדורים שמנמנים מתערובת של בטטה וגבינות, שמגולגלים בפירורי לחם ונזרקים לשמן עמוק לטיגון מהיר, יוצרים סוג של פלאפל גורמה, שהכי כיף לטבול ביוגורט יווני מרענן, ושכל ביס מהם הוא הפתעה של טעמים ומרקמים.

כך או כך, מדובר במנה קלה מאד להכנה, וסופר קוצרת מחמאות, שלמרות שהיא מטוגנת אפשר גם להכין אותה מראש ולהעביר בחימום מהיר בתנור לפני ההגשה.

  • 2 בטטות (כ- 500 גרם)
  • 3 כפות קמח חומוס
  • 1+1/2 כוסות קמח לבן
  • 1 ביצה
  • 100 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • כפית מלח
  • שקית פירורי לחם
  • שמן קנולה לטיגון עמוק
  • למטבל:

    • יוגורט יווני שופרסל
    • 1 שן שום כתושה
    • 1 כף שמיר קצוץ
    • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
    • קורט מלח
    • 1 כפית שמן זית

  1. מבשלים את הבטטה במים או במיקרוגל עד לריכוך, מקלפים, מעבירים לקערה גדולה ומועכים לפירה
  2. מוסיפים לקערה את קמח החומוס, הקמח הלבן, הביצה, הגבינה המגורדת והמלח ומערבבים לתערובת אחידה
  3. נותנים לתערובת לנוח עשר דקות ועוברים לשלב הטיגון: מחממים שמן בסיר עמוק (בערך גובה של 3-4 ס"מ שמן)
  4. עורמים את פירורי הלחם בצלחת או על גבי נייר אפייה למניעת לכלוך וכלים מיותרים
  5. יוצרים מהעיסה כדורים קטנים וטובלים אותם בפירורי הלחם
  6. מעבירים את הכדורים לשמן ומטגנים עד להזהבה
  7. מגישים חם לצד מטבל יוגורט יווני מרענן שמכינים על ידי ערבוב של כל החומרים הרשומים יחד