mako
פרסומת

טחינת סלק

אין נשנוש כיפי כמו השילוב של משהו פריך כמו קרקרים או נאצ'וס עם מטבלים. אם בא לכם לשדרג את הטחינה לכדי מטבל מטריף של טחינה ורודה שתוסיף טעם, צבע ועניין

ריטה גולדשטיין
פורסם:
טחינה ורודה של ריטה גולדשטיין
צילום: ריטה גולדשטיין
הקישור הועתק

כשמכינים נשנוש מול משחק או סרט לא חותמים מראש על מנה עתירת קלוריות ושומן, אפשר בקלות לייצר טוויסט מאוזן שגם הופך את הכל למעניין יותר. אני נתתי לסלק, ירק חביב עליי במיוחד, את קדמת הבמה לכבוד מתכון צבעוני, טעים וקליל - דיפ טחינה ורודה:

  • סלק שלם לא מקולף

  • חצי כוס טחינה green

  • שמן זית green

  • מלח גס

  • חצי לימון

  • אפשרי - יוגורט לטעמכם

  • להגשה - בחרתי משולשים חטיף תירס אורגני green

  1. מחממים תנור למאה ועשרים מעלות
  2. שוטפים היטב סלק עם הקליפה שלו, חוצים לחצי, משמנים בשמן זית ומוסיפים מלח גס ועוטפים היטב בנייר אלומיניום
  3. אופים עד לריכוך כשעה וחצי (אפשר לבדוק שהסכין ננעצת בסלק)
  4. מצננים ואפשר גם לשמור כמה ימים במקרר עטוף
  5. חותכים את הסלק הצלוי לקוביות קטנות ומוסיפים למעבד מזון עם חצי כוס טחינה גולמית ורבע כוס מים 
  6. מעבדים למרקם חלק, טועמים ומוסיפים מלח גס וחצי לימון. אם רוצים לשנות מרקם אפשר להוסיף עוד מים או יוגורט לעוד טוויסט טעים
  7. אפשר להגיש עם קוביות סלק צלוי מעל ומעט מלח גס