mako
פרסומת

לביבות אפויות מתוקות

רגע לפני שנפרדים מחנוכה, הקונדיטור תומר אומנסקי הגיע להכין באולפן מתכון ללביבות קצת אחרות, לא עוד לביבות תפוח אדמה, אלא דווקא לביבות מתוקות ועוד בונוס מאזן – במקום לטגן אפשר לאפות אותן בתנור

תומר אומנסקי
פאולה וליאון
פורסם:
הקישור הועתק

 מיצתם לביבות מלוחות? תומר אומנסקי במתכון בהשראת סבתא ללביבות מתוקות בשתי גרסאות - מטוגנות ואפויות. צפו במתכון המלא.

  • 2-3 תפוחי עץ מגורדים גס
  • 3 קישואים מגורדים גס
  • 2 גזרים מגורדים גס
  • גרידה מלימון שלם
  • גרידה מתפוז שלם
  • חצי כוס סוכר
  • כוס קמח
  • כפית אבקת אפייה
  • 2 ביצים גדולות (או 3 בגודל M)
  • שמן לטיגון (לגרסה מטוגנת)

  1. סוחטים את הנוזלים מהירקות והפירות
  2. מוסיפים את שאר הרכיבים ומערבבים
  3. מלבבים לביבות
  4. מטגנים שתי דקות מכל צד או אופים 40 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות (מומלץ להפוך באמצע האפייה)