סלט אדממה אסייתי
אנחנו רגילים לנשנש אדממה על הבר או מול משחק כדורגל, אבל מי אמר שהיא לא יכולה להיות גם מרכיב מרכזי בארוחה של ממש? סלט קיצי, ירוק ועשיר שמתאים בול לארוחת ערב קלילה
פורסם:


- 1 כוס קינואה טריקולור green
- 2 כוסות מים
- ¼ כפית מלח
- 2 כוסות אדממה green
- 1 כוס כרוב ירוק קצוץ
- 2 גזרים פרוסים במנדולינה או קולפן ג'וליאנים למקלות דקים
- 1 פלפל אדום קצוץ
- 3 מלפפונים פרוסים במנדולינה למקלות דקים
- 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק
לרוטב:
- ¼ כוס סויה
- 1 כף שמן שומשום
- 1 כף חומץ בן יין
- 2 כפות בצל ירוק קצוץ דק (החלק הירוק)
- ¼ כוס כוסברה קצוצה דק דק (אפשר לוותר, למרות שמוסיף המון)
- 1 כף שומשום
- 1 ס"מ שורש ג'ינג'ר מגורד
- קורט צילי יבש
לקישוט: ¼ כוס בוטנים קלויים קצוצים
- מכינים את הקינואה: מכניסים לסיר קינואה ומים. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. מכסים במכסה ומנמיכים לאש נמוכה. מבשלים 12 דקות ומורידים מהאש
- נותנים לקינואה לנוח בסיר עוד 5 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים בעדינות עם מזלג ומצננים לטמפרטורת החדר
- מפשירים את האדממה ומקלפים
- מכניסים לקערה את כל מרכיבי הסלט ומניחים בצד
- מכינים את הרוטב - מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה
- יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב
- מקשטים בבוטנים קצוצים ומגישים
פרסומת
מצאתם טעות לשון?


