יש ימים שמתחשק אוכל קצת יותר קליל, כזה שמתחלק לו בקלות בגרון, משרה הרגשה של שובע אך גם כזה שלא דורש מאתנו לעמוד שעות במטבח ולהתעסק עם ארוחות הדורשות זמן הכנה ארוך – בדיוק עבור הימים הללו נולדו הקציצות הנהדרות שלפניכם.

קציצות שמנמנות בעלות גוון זהוב כתום, הנובע ממרכיביהן הנהדרים: בטטות ועדשים אדומות (או כתומות, תלוי את מי שואלים…) שכל כך קל ופשוט להכין, והטעם שלהם הוא פשוט גן עדן עלי אדמות.

כאלה רכות ונימוחות באמת שמזמן לא באו אל קרבי, ואני מוכנה לחתום לכם כאן ועכשיו שאפילו הילדים הסרבניים ביותר ישמחו לאכול אותן ביחד אתכם, כשרוטב עגבניות מושלם שמכינים בשתי דקות בדיוק, מוסיף עוד צבע וטעם לחגיגה.

מכיוון שהן אינן מכילות בשר, הן גם מעולות לצמחוניים, והשימוש במוצרים אורגניים מוסיף להן ערך בריאותי נוסף. מושלמות, כבר אמרנו? בואו נצא לדרך!

  • 500 גרם עדשים אדומות אורגניות
  • 400 גרם בטטות אורגניות (כ-2 בינוניות)
  • חופן כוסברה אורגנית
  • 1 בצל יבש אורגני
  • 4 כפות פירורי לחם
  • 3 ביצים
  • 400 גרם עגבניות אורגניות חתוכות
  • כף אבקת שום
  • כפית פפריקה מתוקה
  • מלח
  • שמן קנולה לטיגון

קציצות בטטה (צילום: דפני פתיחה)
צילום: דפני פתיחה

  1. מבשלים את העדשים בסיר מלא במים כ-20 דקות עד שהן מתרככות היטב.
  2. מסננים היטב את הנוזלים שנשארו (חלק מהנוזלים נספחים אל תוך העדשים כך שכמות הנוזלים מצטמצמת).
  3. שוטפים את הבטטות ומכניסים למיקרוגל ל 8-10 דקות עד שהן מתרככות, וקולפים אותן.
  4. מטגנים את הבצל במעט שמן עד להזהבה.
  5. מכניסים את הבטטות, את העדשים המבושלות ואת הכוסברה למעבד מזון עם להב פלדה, וטוחנים למשחה חלקה. (יש לי סוד: בשלב הזה, בתוספת של קצת מלח מתקבל ממרח מדהים. שווה לשים קצת בצד או להכין שוב במיוחד רק עבור המטרה הזו)
  6. מעבירים את התערובת הטחונה לקערה ומוסיפים את הבצל המטוגן, את פירורי הלחם ואת הביצים, מתבלים במלח, ולשים היטב לתערובת אחידה.
    רעיונות לארוחות צהרים צמחוניות וטבעוניות מחכות לכם כאן>
  7. מכניסים את התערובת לרבע שעה למקרר להתמצקות.
  8. מחממים מעט שמן במחבת, יוצרים מהתערובת קציצות ומכניסים למחבת תוך שמועכים אותן מעט במזלג, כך שייצאו מעט שטוחות.
  9. מטגנים מעל להבה בינונית עד שהקציצות מזהיבות משני הצדדים ומעבירים לנייר סופג.
  10. כשמסיימים לטגן את כל הכמות, שוטפים את המחבת ומחזירים לאש. מוסיפים שוב מעט שמן, ויוצקים את העגבניות החתוכות.
  11. מתבלים באבקת שום, פפריקה ומלח, ומבשלים תוך כדי ערבוב כשתי דקות על להבה גבוהה עד שהצבע האדום של הרוטב מעמיק, והנוזלים מתחילים להצטמצם.
  12. מעבירים את הרוטב לקערת הגשה, מניחים מעליו את הקציצות ומגישים לשולחן.