mako
פרסומת

קראמבל תפוחים חורפי

תקועים בבית ומחפשים קצת נחמה? הריח המתפשט בבית בזמן האפייה, טעמי תפוח-קינמון חורפיים, השילוב הנפלא של פירות אפויים רכים עם קראמבל קראנצ'י והניגודיות של מאפה חם עם גלידה קרה. מתכון מושלם לקראמבל תפוחי עץ עם שיבולת שועל

דפני פתיחה
מגזין שופרסל
פורסם:
קראמבל תפוחים עם שיבולת שועל
צילום: דפני פתיחה, מגזין שופרסל
הקישור הועתק

  • 8 תפוחים מזן גולדן דלישס
  • 1/4 כוס סוכר לבן
  • 1/4 כוס סוכר חום
  • כף קמח
  • חצי כפית קינמון

לקראמבל:

  • 1 כוס שבולת שועל דקה
  • 1 כוס קמח לבן
  • 1/4 כוס סוכר לבן
  • 2/3 כוס סוכר חום בהיר
  • 1 כפית קינמון
  • קורט מלח
  • 150 גרם חמאה מומסת

להגשה:

  • גלידת וניל

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות
  2. מקלפים את התפוחים, חותכים לרבעים, מגלענים ופורסים.
  3. מכניסים את פרוסות התפוחים לקערה, ומוסיפים להם סוכר חום, סוכר לבן, קמח וקינמון ומערבבים
  4. שופכים לתבנית
  5. מכינים את הקראמבל: מערבבים בקערה קוואקר, קמח, סוכר, קינמון ומלח
  6. מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים היטב בכף, או בידיים
  7. מפזרים את הקראמבל בתבנית מעל התפוחים, מכניסים לתנור ואופים 45-40 דקות, עד שמזהיב
  8. מגישים חמים עם כדור גלידה