mako
פרסומת

בכל טוב: 10 מתכונים לממולאים צמחוניים

פלפל, דלעת, כרוב או קישוא, במילויים שונים ומגוונים – אין כמו ממולאים! הם טעימים, הם מרשימים וחגיגיים ועם זאת פשוטים יחסית להכנה, ואם זה כתוספת או כארוחה בפני עצמה מדובר במנה אהובה שתמיד באה בטוב וסוגרת פינה. 10 מתכוני ממולאים מנצחים, בלי בשר

מערכת mako green
מערכת mako green
mako greenבחסות שופרסל green
פורסם:
פלפלים ממולאים
צילום: בבושקה הפקות
הקישור הועתק

פלפלים ממולאים

נפתח עם קלאסיקה, בלי יותר מידי שינויים או שדרוגים – פלפלים במילוי של אורז והרבה ירק, וזו גרסה טבעונית קלילה ופשוטה להכנה, עם כמה קיצורי דרך שיחסכו אפילו את הקיצוצים.

פלפלם ממולאים מג'דרה
צילום: דפני פתיחה

פלפל ממולא במג'דרה

מוכנים לעלות רמה ולהשקיע קצת יותר? בגרסה הזו יש שילוב של שתי מנות אהובות מאוד לסיר אחד מפנק. וזו כבר לגמרי ארוחה צמחונית משביעה וטעימה להפליא של פלפלים אדומים במג'דרה נהדרת ועמוסת בצל מטוגן.

עוגת כרוב ממולא
צילום: בבושקה הפקות

עוגת כרוב ממולא

לא רק פלפלים יש ברשימה שלנו, אבל למלא כרוב זה כבר הרבה יותר עבודה, ואנחנו הבטחנו קליל ומהיר – אז קבלנו קיצור דרך מדהים: עוגת כרוב של שי לי ליפא. מנה מרשימה ומהירה להכנה של כרוב במילוי טבעוני של אורז ועדשים עם המון הפתעות

עוגת עלי גפן
צילום: בבושקה הפקות

עוגת עלי גפן

אותו עיקרון ממש, כי אם אתם לא אלופים בגלגול עלי גפן בגודל אצבע, אז חבל לכם על הזמן. עוגת עלי הגפן טעימה לא פחות, בעלת מראה מרשים וחגיגי והרבה יותר פשוטה ומהירה להכנה.

סירות קישוא במילוי קוסקוס
צילום: דפני פתיחה

סירות קישואים במילוי קוסקוס

אוקיי, גם במתכון הזה לא מדובר בממולאים קלאסיים אבל הוא מרשים וטעים לא פחות, וגם ממש פשוט להכנה. את הקישואים ממלאים בקוסקוס מלא שמכינים בדקה, ובעשבי תיבול הכוללים מעט עלים של נענע שמעניקים רעננות לכל העסק. מומלץ להגיש לצד יוגורט.

פרסומת
פלפל ממולא בורגול
צילום: דפני פתיחה

פלפלים ממולאים בבורגול

אם אתן ממש בקטע של מנות מהירות, ואין לכם סבלנות לחכות את זמן הבישול שפלפלים ממולאים באורז דורשים, הגרסה הזו היא בשבילכם. הבורגול מהיר יותר להכנה וגם עובר חצי בישול עוד לפני המילוי ולכן זמן הבישול של הפלפלים מתקצר מאוד. בקיצור, לתקתק ולזלול.

דלעת ממולאת של רחלי קרוט

דלעת ממולאת אורז ותבלינים

דלעת ממולאת זו כבר חגיגה של ממש, גם מבחינת טעמים וגם בשל נראותה החגיגית. המתכון הזה של רחלי קרוט הוא עשיר בירקות ותבלינים שיוצרים מנה עיקרית צמחונית מנצחת שכל אורח יתפעל ממנה. אפשר להכין דלעות ערמונים אישיות לכל סועד או דלעת אחת גדולה לשולחן, כך או כך – מדובר בחגיגה.

פרסומת

דלורית ממולאת
צילום: דפני פתיחה

דלורית ממולאת בקינואה

חברה אחרת במשפחת הדלועים היא דלורית, גם היא מצויינת למילוי וכדי לגוון עוד קצת – במתכון הזה המילוי הוא של קינואה בתוספת פינוקים כמו בצל מטוגן, צימוקים וצנוברים. הדלורית הצלויה, מקבלת טעם אגוזי נפלא ומרקם נמס בפה, ומדובר בחגיגה של ממש.

פלפלונים ממולאים קינואה
צילום: דפני פתיחה

פלפלונים במילוי קינואה

לא בא לכם פלפלים? ומה עם פלפלונים? מה צבעונית קלילה וכיפית של פלפלונים ממולאים בשני סוגים של קינואה, בצל מטוגן והרבה עשבי תיבול. מכניסים הכל לתנור וקיבלתם מעדן שבתוספת של קצת טחינה מלמעלה, פשוט אי אפשר להפסיק לזלול.

פרסומת

פילפלונים ממולאים בגבינות של ירדן הראל
צילום: ירדן הראל

פלפלונים במילוי גבינות

אם כבר פלפלונים, הנה המתכון הכי מהיר וקל ליישום, שהוא באמת נשנוש מושלם וגם אחלה פתרון לגבינות שתאריך התפוגה שלהם מתקרב. מערבבים מה שיש מכניסים לתנור, וזוללים.