מאיה דרין, שפית, עיתונאית קולינריה, יועצת ומפיקת תוכן קולינרי, מגישה לכם היום מתכון פשוט ונהדר לארוחת צהריים או ערב - מה שתבחרו, וכזה שעושה שימוש נכון ויעיל בקופסאות הטונה שנותרו במזווה. ברזומה של דרין נמצאים שלל הישגים כמו כתיבת מדורי מתכונים ואוכל בעיתון "ישראל היום" וייעוץ קולינרי לתכנית הטלוויזיה "מאסטר שף" וכן מיזמים גסטרונומיים שונים והנחיית סדנאות קולינריה. המתכון מיועד ל-4 סועדים.

רכיבים:

לקציצות:

4 קופסאות טונה מסוננות משמן

חופן עשבים קצוצים (שמיר, פטרוזיליה, כוסברה)

4 ביצים

4 שיני שום קלופות

מלח ופלפל לפי הטעם

2 כפות ממרח אריסה

לציפוי:

1 כוס פירורי לחם

לרוטב:

4 שיני שום פרוסות

2 לימונים פרוסים דק

4 עגבניות חתוכות לפלחים

שמן זית לתיבול

לטיגון:

1 כוס שמן קטו-אויל

>> מגוון מתכונים לראש השנה

אופן ההכנה:

מערבבים את כל המרכיבים לקציצות. מתקנים תיבול. יוצרים קציצות ומגלגלים בפירורי הלחם.

מחממים שמן קטו-אויל במחבת עד שמתחילים לעלות מהמחבת מעט אדים לבנים (זה הסימן שהשמן הגיע ל- 160 מעלות - הטמפרטורה המומלצת לטיגון והוא חם דיו להכנסת הקציצות).

מטגנים ומזהיבים את הקציצות מוציאים וסופגים עודפי שמן.

מרוקנים את יתרת השמן מהמחבת ומחזירים לכיריים.

מוסיפים את רכיבי הרוטב - שום, לימונים ופלחי עגבניות ומטגנים קלות.

מחזירים את הקציצות לחימום במחבת הארומטי ומגישים מיד.

ניתן לזלף מעל מעט שמן זית לתיבול.

שמן קטו-אויל הוא האידיאלי לטיגונים כדוגמת קציצות. הוא אינו מתחמצן ונשרף במחבת כשמני מטבח אחרים, הוא מפחית משמעותית את ריח הטיגונים בבית, וניתן אף לסננו ולעשות בו שימוש חוזר.