mako
פרסומת

מג'דרה בורגול עם עדשים שחורות

מג׳דרה נפלאה ומיוחדת מהמטבח הערבי, שעשויה מבורגול ועדשים שחורות, עם בצל מטוגן מלמעלה סלט ירקות בצד קיבלתם ארוחת צהריים צמחונית מושלמת

מגזין שופרסלבחסות שופרסל green
פורסם:
מג'דרה בורגול עם עדשים שחורות
צילום: מגזין שופרסל
הקישור הועתק

  • 5 כפות שמן קנולה

  • 3 בצלים גדולים חתוכים לטבעות דקות

  • 1 כוס בורגול

  • 1 כפית מלח

  • 3 כוסות מים רותחים

  • 1 כוס עדשים שחורות

  • 3 כוסות מים קרים

  • ½ כפית כמון

  • ½ כפית מלח

  • ¼ כפית קינמון

  • ¼ כפית בהרט

  1. בסיר גדול מחממים שמן ומטגנים את הבצלים כ-45 דקות על אש בינונית, תוך ערבוב מתמיד, עד שהם זהובים-שחומים
  2. בקערה בינונית שמים את הבורגול והמלח ומוזגים 3 כוסות מים רותחים. מערבבים וכעבור 15 דקות מסננים את הבורגול משאריות המים (חשוב לבדוק שהוא אכן מוכן ואם הוא לא, מחכים עוד 5 דקות)
  3. בסיר בינוני שמים עדשים ו-3 כוסות מי ברז. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10-20 דקות עד שהעדשים ״נגיסות״ ולא רכות מדי. חשוב לטעום מדי פעם ולשמור על הסיר. מסננים את העדשים מהמים
  4. כשהבצלים מוכנים מוסיפים לסיר את הבורגול המוכן ואת כל התבלינים - כמון, מלח, קינמון ובהרט
  5. מערבבים כשתי דקות. מוסיפים את העדשים, מערבבים ומכבים את האש
  6. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם