מרק ברוקולי ואפונה יבשה
אולי מזג האוויר ההפכפך קצת מבלבל, אבל עונת המרקים עוד לא הגיעה לסיומה. מתכון למרק עשיר, מחמם, טעים וירוק במיוחד של אפונה וברוקולי, שמכינים בקלי קלות
פורסם:

- חצי קילו ברוקולי- נטו פרחים ללא גבעול
- 250 גרם אפונה יבשה
- 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
- 2 גזרים קלופים וחתוכים גדול לרוחב
- 1 בצל קצוץ
- 3 שיני שום כתוש
- 1 כף אבקת מרק בטעם עוף מחומרים טבעיים
- 1/2 כפית אגוז מוסקט
- מלח, פלפל
- שמן לטיגון
- של טימין טרי
- מלח
- שמים את האפונה בסיר גדול עם מעט מים (עד שיכסו אותה) ומביאים לרתיחה. מסננים את המים ומייבשים את הסיר
- באותו סיר גדול, מטגנים את הבצל במעט שמן עד להזהבה ומוסיפים את השום הכתוש ואת האפונה המבושלת ומערבבים יחד כדקה
- מוסיפים לסיר את הברוקולי, תפוחי האדמה והגזרים וממלאים במים עד לגובה של 3/4 מהסיר
- מוסיפים את אבקת המרק ואת התבלינים
- מביאים לרתיחה וסוגרים את המכסה. מנמיכים מעט את האש ומבשלים עד לריכוך הגזרים
- כשהגזרים רכים uהכל כבר רך ומוכן טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט. אם יש הרבה נוזלים מוממלת להוציא חלק ולהוסיף בהדרגה עד קבלת הסמיכות הרצויה.
מצאתם טעות לשון?



