mako
פרסומת

מרק שעועית טבעוני עם טופו

מה הכי כיף בחורף אתם שואלים? שאפשר להחליף ארוחה כבדה במרק חם, מנחם ומשביע. כאן באמת מדובר במרק שהוא ארוחה של ממש עם המון חלבון שמכינים מהר ובקלות

מגזין שופרסלבחסות שופרסל green
פורסם:
מרק שעועית טבעוני עם טופו
צילום: בבושקה הפקות
הקישור הועתק

  • 1 שקית שעועית לבנה קפואה

  • 1 בצל גדול קצוץ

  • 2 כפות רסק עגבניות

  • 1 קופסא עגבניות מרוסקות

  • 1 לקט שבבי גזר חתוך ושטוף שופרסל

  • 6 כפות שמן זית

  • 1 קוביית טופו שופרסל green

  • 2 גבעולי סלרי קצוצים

  • 1 כף פפריקה

  • 1 כפית מלח

  • 1 כפית פלפל שחור גרוס

  • 1 כפית צ'ילי גרוס

  • 1 כף כמון

  • 1 כף שום גבישי

  • 2 כפות עלי טימין טריים

  • להגשה (לא חובה): כוסברה

  1. מערבבים את קוביות הטופו בקערה עם כף שום גבישי ושתי כפות שמן זית ואופים את הקוביות בתנור בחום של 180 כ-20 דקות עד הזהבה.
  2. בסיר עמוק מניחים שמן זית, בצל, שעועית לבנה, שבבי גזר, סלרי ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-3 דקות, מוסיפים את העגבניות המרוסקות, הרסק, טימין והתבלינים היבשים, מערבבים ומוסיפים כ-7 כוסות מים.
  3. מביאים לרתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-45 דקות,לאחר מכן מוסיפים את קוביות הטופו ומבשלים 15 דקות נוספות.
  4. מצלחתים, מפזרים כוסברה ומגישים