המבורגר צמחוני בסגנון מזרחי
יום העצמאות בפתח ואם אתם פחות בעניין של לקנות ויותר בעניין של להכין, זה המתכון בשבילכם. המבורגר ביתי עם עשבי תיבול טריים ומעט חריפות מרעננת, שניתן לטגן או לשים על הגריל
שני ועדן מצפון
mako greenפורסם:

המבורגר טבעוני או צמחוני בסגנון מזרחי עם עשבי תיבול טריים ומעט חריפות מרעננת שלא דומה בטעמו לשום המבורגר שתקנו.
רכיבים (ל-4 מנות):
- 450 גרם טחון טבעוני שאוהבים
- 1 כוס כוסברה קצוצה גס
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה גס
- 1 פלפל צ'ילי ירוק קצוץ דק
- 6 שיני שום קצוצות דק
- 2 ביצים L (או לטבעונים 3 כפות זרעי פשתן כתושים ומושרים עם 3 כפות מים חמים)
- מלח ופלפל לפי הטעם
להגשה:
- 4 לחמניות המבורגר
- 1 עגבנייה פרוסה דק
- 4 עלי חסה בייבי, או חסה מסולסלת, או עלי תרד טריים
- 2 מלפפונים טריים חתוכים באלכסון לפרוסות בינוניות
- בצל אדום פרוס דק
- רוטב איולי שום
אופן ההכנה:
- בקערה מערבבים היטב את כל רכיבי ההמבורגר
- בעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצות בקוטר 8 ס"מ ובעובי 2 ס"מ (אפשר גם להיעזר ברינג בקוטר המתאים כדי ליצור את הקציצות)
לטיגון: מחממים שמן במחבת רחבה. מניחים במחבת את ההמבורגרים שהכנו ברווח של 3 ס"מ אחד מהשני על מנת שלא יידבקו זה לזה. מטגנים את ההמבורגרים משני הצדדים עד להזהבה על חום נמוך.
על הגריל: שמים את קציצות ההמבורגר על הגריל, לשתי דקות מכל צד.
מגישים מיד בתוך הלחמנייה עם הירקות והרוטב
המתכון מתוך ספרן הדיגיטלי של שני ועדן מצפון – 'טעים בטירוף', ספר בישול טבעוני וצמחוני.
מצאתם טעות לשון?
