הכוכבים של הוליווד לא מסתפקים רק בלככב על המסך שלנו ויותר ויותר מהם נכנסים גם לתחום ההשקעות, כשלאחרונה אנחנו רואים יותר ויותר מפורסמים שמשקיעים בפיתוח טכנולוגיות מזון ובעסקים וסטארטפים המקדמים קיימות. אחרי ג'ייסון ממואה ונעלי האצות, ג'יי זי שהשקיע בפיתוח גבינה טבעונית, וליאונרדו דיקפריו שממש לפני שבועיים פורסם שמשקיע בחברה הישראלית אלף פארם – גם השחקן אשטון קוצ'ר מצטרף לרשימה ומשקיע גם הוא בסטארפ-אפ ישראלי בתחום הבשר המתורבת. 

קוצ'ר הוא מייסד שותף של קולקטיב בשם Sound Ventures, המתאר את עצמו כ"קרן השקעות המוקדשת לדור הבא של עסקים נקיים, מעגליים וברי קיימא". את הקולקטיב ייסד קוצ'ר יחד עם האמרגן גיא אוסארי, והחברה בה תומך הקולקטיב היא MeaTech – סטארט-אפ ישראלי שמטרתו לייצר בשר בקר, עוף וחזיר מתורבת.

"אנו שמחים לשתף פעולה עם MeaTech ולסייע לה במסע שלה להפוך למובילים בשוק בייצור בשר מתורבת", אומר קוצ'ר. "אנו נרגשים מהטכנולוגיות החדשניות של החברה, שלדעתנו מציבות אותה כמובילה בייצור תעשייתי של בשר מתורבת, שהוא המפתח לייצור בשר בר קיימא ונקי יותר." עוד הוסיף השחקן כי הקולקטיב מתכוון לעבוד בשיתוף פעולה הדוק עם הנהלת החברה "כדי לסייע לה ליישם את האסטרטגיה שלה ולהשיג את מטרותיה והצלחתה הגלובלית על ידי מינוף השיווק, המומחיות האסטרטגית והקשרים שלנו. ההתקשרות עם MeaTech תואמת את הייעוד של הקבוצה שלנו לספק פתרונות בני קיימא באמצעות בניית חברות, השקעות והאצת חברות וטכנולוגיות בתחומי קיימות שונים ".

MeaTech, שמתמקדת בנזקים הסביבתיים של תעשיית הבשר שמה לעצמה למטרה לפתח אלטרנטיבה לשיטות החלקאיות הרגילות והמיושנות ומתכננת לפתח חקלאותנקיה לגידול בשר מתורבת באמצעות תהליכים תעשייתיים המשלבים הדפסה ביולוגית תלת מימדית, ללא פגיעה בבעלי החיים.  התוצרים שהחברה שואפת לייצר הם נתחים שלמים של בשר מבוסס תאים כגון בקר , חזיר ועוף וכן בשר טחון, כולם נטולי בעלי חיים.

עד כה, סינגפור היא המדינה היחידה בעולם שניתן סה אישור רגולטורי למכירת בשר מתורבת, אך יתכן שגם כאן אנחנו לא כל כך רחוקים, עם לא מעט סטארט-אפים בתחום שפועלים בישראל. ביניהםSuperMeat, Future Meat Technologies, וכן אלף פארם שעלתה לאחרונה לכותרת בעקבות ההשקעה של ליאונרדו דיקפריו והצטרפותו לוועד הקיימות של החרה.