mako
פרסומת

מתכון הסייטן שכבש את הטיקטוק

סרטונים של אנשים לשים וסוחטים בצק כבשו בימים האחרונים את הטיקטוק, ולא הם לא מכינים חלות, אלא תחליף בשר. מה הרעיון מאחורי הטרנד והאם זה שווה את העבודה?

מערכת mako green
מערכת mako green
mako green
פורסם:
הקישור הועתק

אם אתם בטיקטוק או בכלל ברשתות החברתיות, בטח נתקלתם בימים האחרונים בסרטונים של אנשים לשים במרץ כדור בצק ששוחה בקערת מים. אז לא, לא מדובר בעוד מתכון לחלות שכובש את הרשת, אלא במשהו אחר לגמרי.

סייטן הוא חלבון גלוטן, המשמש לרוב כתחליף בשר. ניתן למצוא היום בשוק לא מעט תחליפים טבעוניים המבוססים עליו ובהם המבורגרים, נקניקיות, קציצות ועוד, וכן ניתן למצוא אותו בצורתו הגולמית ולהכין באמצעותו מתכונים שונים. אלא שבימים האחרונים צץ ברשת, בעיקר בטיקטוק אם לדייק, טרנד חדש – אנשים שמתנסים בהכנת הסייטן מאפס.

ה"מתכון" הפשוט כביכול הזה, כולל שני רכיבים בלבד – קמח חיטה ומים, והעיקרון בו הוא לישה וסחיטה ממושכת של הבצק שנוצר מערבובם, על מנת להוציא ממנו את את כל העמילן ולהישאר עם חלבון הגלוטן, הסייטן, בלבד. את הסייטן שנוצר ניתן לתבל ולהכין במגוון דרכים, הפופלרית ביותר היא טיגון במחבת, ומה שנוצר מפעולה זו דומה קצת לחזה עוף.

הטיקטוק מלא בסרטונים של צעירים שמתנסים בחוויה המשונה, רובם מגיעים בסוף לתוצאה שהם מרוצים ממנה, אבל יש גם לא מעט שנכשלים. ההאשטאג seitan עומד על כ-180 מליון צפיות, כאשר רבים מהסרטונים הגיעו למאות אלפי צפיות, ואלפי שיתופים ותגובות.

פרסומת

 חלק מהטיקטוקרים שהתנסו באתגר לא הסתפקו בהכנת הסייטן בלבד ואף יצרו מתכונים מרשימים מהסייטן שהכינו, כמו למשל שניצלים בסגנון KFC, אבל בחלק מהסרטונים, התוצאה איך לומר? נראית קצת פחות מגרה.

אחרי שצפינו בלא מעט מהסרטונים הללו, ואפילו שוחחנו עם אנשים שניסו בעצמם, הגענו למסקנה שאלא אם יש לכם המון זמן פנוי, סבלנות וחיבה מיוחדת ללישת בצק, מדובר בטרנד שבהחלט אפשר לדלג עליו – במיוחד כשהמוצר המוגמר נגיש היום בכל סופר.

פרסומת