
בראוניז שוקולדיים בלי אפייהמתכון ללא גלוטן של רחלי קרוט לבראוניז שוקולד מפנק ומפתיע – ללא אפייה, בלי גלוטן, בלי תוספת סוכר ובלי מוצרי חלב. בראוניז אגוזיים כשרים לפסחרחלי קרוט|מגזין שופרסל| פורסם04/04/2406:00 ![]() צילום: רחלי קרוט |
המצרכים :לבראוניז:
לשכבת טראפלס:
אופן ההכנה:1במחבת רחבה קולים את האגוזים עד שהם מזהיבים יפה. מצננים ומעבירים לקערת מעבד מזון. לא לדלג על השלב הזה, חשוב שהאגוזים בפנים יהיו קראנצ’יים. 2בינתיים מגלענים את התמרים ומעבירים גם אותם לקערת מעבד המזון. 3מוסיפים לקערה קקאו, מייפל ושמן קוקוס וטוחנים בפולסים עד שנוצרת תערובת די אחידה עם צ’אנקים קטנים של אגוזים. אם התערובת לא מתגבשת לכם ביד אפשר להוסיף עוד טיפה מייפל או שמן קוקוס, מאוד תלוי בעסיסיות של התמרים שהשתמשתם בהם ובגודל שלהם. בכל מקרה צריך לקחת קצת מהתערובת ביד ולהדק, אם זה מתהדק ולא נדבק ליד זה מוכן. 4מניחים נייר אפייה בתחתית התבנית (לבראוניז גבוהים כמו פה משתמשים בתבנית 15X20 ולבראוניז נמוכים משתמשים בתבנית 20X20) ומקפידים שנייר האפייה יצא החוצה מהשוליים לחילוץ נוח. מעבירים את התערובת לתבנית עם נייר אפייה ומהדקים היטב היטב עם הידיים או תחתית כוס. חשוב שיהיה מהודק ובשכבה אחידה. מעבירים למקפיא לכמה דקות עד שהשוקולד יהיה מוכן. אם בשלב הזה אתם עוצרים מכל סיבה ולא ממשיכים לשוקולד מיד אז אל תעבירו למקפיא, אלא למקרר. 5בקערה שמתאימה למיקרוגל שמים שוקולד וקרם קוקוס וממיסים, בפולסים של 30 שניות, עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק. שופכים את השוקולד על תערובת הבראוניז, מחליקים עם כפית או סכין. 6בינתיים קולים במחבת אגוזי לוז או פקאנים או שקדים עד הזהבה. מצננים, קוצצים גס ומעטרים את שכבת השוקולד מעל. 7מעבירים למקרר עד שהחלק העליון יציב ואז חותכים לקוביות ושומרים במקרר עד להגשה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |