כולנו מכירים את זה – בסוף של כל צנצנת זכוכית, בין היה בה מיונז או חרדל ובין אם היא הכילה ממרח שוקולד, חמאת בוטנים או ריבה, נשארות השאריות המציקות שפשוט אי אפשר להוציא, לא משנה כמה נגרד עם הכפית. אבל בעידן שבו הכל גם ככה יקר כל כך, אנחנו הרי רוצים לנצל את המזון שלנו עד הטיפה האחרונה, ועל הדרך כמובן גם לצמצם את בזבוז המזון.

בעמוד הטיקטוק שלה kalejunkie משתפת ניקול מודיק, טיפים שונים בנוגע לבישול ובזבוז מזון עם קרוב ל-500 אלף עוקביה. בסרטון אחד שלה שזכה כבר ל-985 אלף צפיות היא מתייחסת בדיוק לסוגייה המעיקה הזו, ומציעה 5 דרכים שונות לנצל את השאריות שבסוף הצנצנות של מצרכים שונים.

בסרטון מדגימה מודיק כיצד היא מכינה רוטב וינגרט בתוך צנצנת עם שאריות חרדל, אליהן היא מוסיפה שמן, מייפל ותבלינים; בהמשך הסרטון היא מכינה וינגרט שונה על בסיס מה שנשאר בתחתית צנצנת ריבה. פתרונות נוספים שהיא מציעה הם הכנת דייסת שיבולת שועל על בסיס שאריות חמאת בוטנים ושימוש חוזר במים של המלפפונים החמוצים כדי להחמיץ ירקות אחרים.

@kalejunkie Do you do any of these? #geniusideas #foodhacks #mealprep #nofoodwaste #moneysavingtips #foodhacks ♬ Blue Blood - Heinz Kiessling & Various Artists

הרשת מלאה בטיפים דומים ובמתכונים שונים שעובדים על אותו עיקרון – להוסיף דברים לשאריות שבצנצנת כדי ליצור משהו חדש וטעים, הנה כמה רעיונות שחזרו על עצמם וגם אתם יכולים ליישם בקלות בבית:

  1.  רוטב וינגרט  – הרוטב הפופלארי שמשדרג כל סלט מגיע בלא מעט גרסאות שבכולן מככבים כמובן שמן וחומץ כאשר שאר הרכיבים משתנים. בטיקטוק מצאנו לא מעט טיפים לוינגרט משאריות מלבד השניים של מודיק, ביניהם וינגרט על בסיס ריבה, על בסיס מיונז, על בסיס חרדל ואפילו טיפ אחד לרוטב לסלט שהבסיס שלו הוא השמן שנשאר בצנצנת עגבניות מיובשות.
    @itschefalison Last Drop Vinaigrette! I love this use it up recipe for a crunchy, bright cabbage slaw. You could use this as a dipping sauce for meat, fish, or veggies, or bulk up the salad with an endless number of additional ingredients! Sometimes simplest is the winner though. Here’s the base recipe:1/4 cup apple cider vinegarHefty pinch kosher saltSugar, to taste 1/4 tsp dried mustard 1/4 tsp ground pepper1/4- 1/2 cup olive oil1/4 cup chopped basil, chives, parsley1/4-1/2 cup @hellmannsmayonnaise (Play around with the ratio to get the taste and texture you like! Also, depends on how much mayo is left in your jar!) #nofoodwaste #whatsinyourfridge #useitup #endsandstems #coleslawrecipe #gardening ♬ original sound - Alison Mountford

    @courtyardwombourne No waste salad dressing #zerowaste #nofoodwaste #kitchenhacks #recipesoftiktok ♬ Shake It Off - Taylor Swift
  2. מעדן שיבולת שועל – overnight oats זוהי מעין גרסה קרה לדייסת שיבולת שועל, וכשמה כן היא, מוכנה לאכילה אחרי לילה במקרר. מכינים אותה באופן דומה לפודינג צ'יה (ולפעמים אף משלבים בין השניים) על ידי הוספת חלב פירות ושאר תוספות, ביניהן למשל חמאת בוטנים. הטיפים ברשת מציעים להכין את המעדן שלכם בתוך צנצנת חמאת בוטנים עם השאריות, לערבב היטב, להכניס למקרר וליהנות.
    @hushndash Peanut Butter Overnight Oats #peanutbutter #overnightoats #easyrecipe #fyp ♬ All For Us - from the HBO Original Series Euphoria - Labrinth & Zendaya

    @tracesoats Happy national nut day #food #hack ♬ Ginseng Strip 2002 - Yung Lean
  3. שוקו או גלידה – נשארו לכם שאריות ממרח שוקולד? תוסיפו חלב חם תערבבו ותיהנו ממשקה שוקולדי ומפנק במיוחד. אותו עיקרון יכול לעבוד גם עם חמאת בוטנים שתוסיפו לה קצת קקאו וחלב. ואם אתם בכלל מעדיפים גלידה, בכל זאת אוגוסט בישראל, יש גם לא מעט סרטונים שמדגימים כיצד להפוך את שאריות הנוטלה שלכם לגלידה מפנקת.
    @prettymagicalmakes Love Nutella #hack #lifehacks #zerowaste #nutella #hotchocolate #harrypotter # #tips #foryoupage #fyp ♬ just the two of us - favsoundds

    @lionfieldmusic Nutella ice cream #lionfieldmusic #fyp #italian #italians #italiancheck #italianfood #nutella #italy ♬ Felicita - Al Bano & Romina Power

אחרי שסיימתם עם הניסיונות וניצלתם טוב טוב כל שארית נשכחת מתחתית הצנצנת, אנחנו ממליצים כמובן לשטוף את הצנצנות היטב או פשוט להכניס אותן למדיח, ולעשות בהן שימוש חוזר לאחסון במטבח ולקניית מצרכים בתפזורת.