mako
פרסומת

תמיכה מכל הארץ: "כולנו עם הדרום"‎

תלמידים רבים ברחבי הארץ הגיעו לבושים בחולצות שחורות לבתי הספר כאות הזדהות עם תושבי עוטף עזה, את הצילומים העלו לרשתות החברתיות עם התיוג #דרום_שחור. "אנחנו, בני הנוער מרחבי הארץ אומרים די"

יעל אודם
תמיר סטיינמן
פורסם:
הקישור הועתק

תלמידים מכל הארץ - מזדהים עם תושבי העוטף: בצעד של הזדהות עם תושבי עוטף עזה הגיעו היום (שלישי) ללימודים תלמידים רבים בבתי ספר ברחבי הארץ כשהם לובשים חולצות שחורות. בסוף השבוע שעבר קראו מועצת התלמידים והנוער הארצית בסרטון שפרסמו בעמוד הפייסבוק שלהם לקחת חלק במחאה. "ביום שלישי הקרוב, כולנו מגיעים בחולצה שחורה לבית הספר, מצטלמים עם שלט תמיכה 'כולנו עם הדרום', מעלים לרשתות החברתיות עם ההאשטג #דרום_שחור ומתייגים את מועצת התלמידים והנוער הארצית", נכתב. 

הצעדה של נוער עוטף עזה
התלמידים הגיעו בחולצות שחורות | צילום: חדשות
"מעלים לרשתות ומתייגים"
"מעלים לרשתות ומתייגים" | צילום: אולפנת רעיה בית אל, חדשות

במקביל מתקיימת צעדת המחאה של תלמידי עוטף עזה. הצעדה החלה אתמול בקיבוץ גבים וצפויה להגיע מחר לכנסת. "הרעיון שעומד מאחורי המסע הוא שאנחנו דורשים ילדות נורמלית. אנחנו רוצים להתרכז בלימודים, בספורט, בחברים ולא לחשוב אם האחים הקטנים שלי הספיקו להיכנס לממ"ד בזמן", הסבירו התלמידים.

התלמידים הגיעו לבושים בשחור
התלמידים הגיעו לבושים בשחור | צילום: חדשות
פרסומת
גם באשדוד: הביעו תמיכה
גם באשדוד: הביעו תמיכה | צילום: מקיף ז' אשדוד, חדשות

את הצעדה יזמו 5 תלמידי כיתה י"ב מבית הספר שער הנגב. בתחילה שני מורים יזמו את הפרוייקט, אלא שמשרד החינוך אסר על קיום הצעדה והתלמידים החליטו לקחת את זה על עצמם. קבוצות של בני הנוער בכל רחבי הארץ צפויים להצטרף אליהם וגם הורים שכולים שאיבדו את יקיריהם במבצע "צוק איתן" הודיעו שיצטרפו לצעדה בקטע ההליכה האחרון.

 

במקביל: נמשכת הצעדה לי-ם
במקביל: נמשכת הצעדה לי-ם | צילום: חדשות
פרסומת
"התושבים חיים בפחד ובחרדה"
"התושבים חיים בפחד ובחרדה" | צילום: חדשות

בתוך כך, אירח הנשיא ריבלין מספר נערות תושבות העוטף שמפעילות את עמוד האינסטגרם 'Otef.gaza'. העמוד הוקם על מנת לתת ביטוי לחייהן כתושבות האזור ובתוך שבועיים בלבד מאז שנפתח הספיק לצבור 58.1 אלף עוקבים.

הן הביאו לנשיא ריבלין עפיפון תבערה שנשלח מעזה ליישובי העוטף. "העפיפונים האלה אמורים להיות משאת נפשם של ילדים שמשחקים בהם ברוח", אמר ריבלין. "היום המשחק הפך להיות כלי חמאס".

הנשיא עם העפיפון מעוטף עזה
הנשיא עם העפיפון מעוטף עזה | צילום: חיים צח /לע"מ, חדשות