
המוקפץ האסייתי הישראלי שליהמוקפץ הזה לא נאמן למסורות הסיניות, ואם תגישו אותו בסין כנראה אף אחד לא יסכים אפילו לטעום. אבל הוא שלנו, והוא טעים למות, והילדות נטרפות כשאני מכינה אותו, שזה הכי חשוב. מתכון בונוס: עוף מטוגן חמוץ-מתוק![]() צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל |
פעם בכמה זמן אני עושה הפסקה מכל האוכל המסורתי ומכינה ארוחת שבת אסייתית. הבנות שלי מתלהבות מאוד כשזה קורה, הפולני שלי קצת פחות (לא נורא) - אבל לי זה ממש כיף כי זה כלום עבודה לעומת האוכל הרגיל שאני מכינה כל שישי. וחוץ מזה, תמיד טוב לצאת מהקיבעון ולחשוף את הבנות לסגנונות וטעמים חדשים. מה גם שהסגנון הסיני של כל המוקפצים וחבריהם הפך עם השנים לחלק אינטגרלי מהתפריט הישראלי, וגם הטעמים שלו הרי ישראליים לגמרי. בינינו, הרי בסין או הונג קונג לא תמצאו שום זכר לטעם של המוקפץ שאנחנו מכינים כאן וקוראים לו בגאווה "סיני". לפני 8 שנים טיילתי בסין, והייתי בשוק לגלות שהאוכל שאני מזמינה שם במסעדה פחות טעים לי מהאוכל הסיני שאני קונה ברמלה. הפולני שלי הסתכל עליי במבט עקום ואמר שזה פשוט שבארץ הרסו את הטעמים האמיתיים כשניסו להתאים אותם לחך הישראלי. לדעתי זה כמובן ממש לא נכון – לקחנו מהם את הרעיון, קצת טכניקות, קצת טעמים, והרכבנו מנה ישראלית סטייל סין, הכי טובה שיש. עד היום אנחנו לא מסכימים על זה, אבל מה אכפת לי. טעים לי? טעים לבנות שלי? זה הכי חשוב (ועכשיו זה יהיה טעים גם לכם). אז השבוע הכנתי לכם פסטה מוקפצת עם עוף וירקות, וגם נתחי עוף בציפוי חמוץ-מתוק – שתי מנות שגם הילדים וגם המבוגרים בחבורה ימותו עליהן. שנתחיל? המצרכים :למוקפץ:
לרוטב למוקפץ:
לעוף חמוץ-מתוק:
לרוטב לציפוי העוף חמוץ-מתוק:
אופן ההכנה: מוקפץ של יונית צוקרמן|צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכלמוקפץ: 1מבשלים את הפסטה וחזה העוף ביחד בסיר, לפי הוראות היצרן של הפסטה (זאת לא טעות, מדובר בקיצור דרך נפלא). בזמן הזה מקפיצים את הירקות. 2מחממים את השמן במחבת עמוקה, ואז מוסיפים את כל הירקות. מדי פעם מערבבים ומקפיצים את הירקות במחבת, כדי שכולם יתרככו קצת. הערה חשובה: אנחנו לא רוצים שהירקות יתרככו לגמרי, כי אז כל המנה תהפוך לסמרטוט. אנחנו רוצים שהם יתרככו רק קצת ולא מעבר לזה. 3מוסיפים את הפסטה והעוף המסוננים, ומכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את המים, הקורנפלור (להסמכה) וכל שאר המרכיבים. מוסיפים למחבת ומערבבים היטב. מקפיצים ביחד עוד דקה-שתיים ומגישים. מוקפץ ועוף חמוץ-מתוק|צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכלחזה עוף חמוץ-מתוק: 1מערבבים יחד את הקמח, הביצה, המים, המיונז, החרדל, רוטב הסויה, הטריאקי והמלח. מוסיפים את חזה העוף, מערבבים ומניחים לכמה דקות. 2מחממים מחבת עם שמן עד רבע הגובה. 3מטגנים את חתיכות העוף המצופות משני הצדדים, ומוציאים. 4במחבת נוספת מכינים את הרוטב לציפוי: מחממים את השמן יחד עם השום ואחרי דקה מוסיפים את שאר המרכיבים. מערבבים היטב. 5מוסיפים את חזה העוף המטוגן, ומגישים (אפשר עם שומשום קלוי). ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |