
קציצות עוף מקורמלות ברוטב פטריות וערמוניםכמה קציצות אפשר לאכול? בלי סוף, כמובן - בעיקר אם מכינים אותן בכל פעם באופן קצת אחר. אז היום, חברים, אנחנו מזמינים את הקציצות המטוגנות שלנו להשתכשך ברוטב עשיר של ערמונים ופטריות, והן מתות על זה![]() צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל |
קציצות ואני זה סיפור אהבה של שנים. אני יכולה להכין בכל יום שישי סיר קציצות, וזה אף פעם לא יימאס לי. יודעים למה? כי כל הכיף זה לשחק עם רכיבים חדשים, ליצור רטבים שונים ולקבל סיר אחר וטעים בכל פעם מחדש. סיר שאחרי שהוא מתחסל אני מצטערת שלא הכנתי ממנו כמות כפולה, אבל מתנחמת בעובדה שכולם אכלו ונהנו. אז הפעם החלטתי ללכת על רוטב פטריות עשיר, שעובד נהדר עם אורז ופירה, ואני מבטיחה שאם תלכו לפי המתכון, שלב אחרי שלב, תקבלו קציצות אווריריות, עסיסיות וטעימות שהן עונג שבת אמיתי. המצרכים :לקציצות:
לטיגון:
לרוטב:
אופן ההכנה: סיר של קציצות עוף ברוטב פטריות וערמונים|צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל1הקציצות: מערבבים בקערה את העוף הטחון, הירקות, הביצה ופירורי הלחם. מוסיפים את התבלינים ועליהם את השמן ומערבבים היטב לעיסה אחידה. 2הטיגון: ממלאים קערה בקמח ומחממים שמן לטיגון לא עמוק (בערך רבע מחבת). 3מכדררים קציצות מהעיסה, טובלים בקמח ומעבירים למחבת. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג. 4הרוטב: מטגנים את הבצלים עם כף סוכר עד הזהבה. מוסיפים את הפטריות (אפשר שלמות ואפשר חצויות). 5כשהפטריות מראות סימני התכווצות מוסיפים את התבלינים ומערבבים. 6מוסיפים שתי כוסות מים רותחים ומערבבים שוב. 7מסדרים את הקציצות בתוך הרוטב ומפזרים את הערמונים (אפשר להוסיף פטרוזיליה לקישוט). 8מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות. 9מגישים עם אורז או פירה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |