אוכל
מגזין סוף השבוע
יונית צוקרמן

פסטלים מרוקאיים

יונית צוקרמן הגשימה לחברה חלום והכינה לה פסטלים בדיוק, אבל בדיוק כמו שסבא שלה עליו השלום היה מגיש באירועים מיוחדים. זה היה מרגש למות, וטעים לא פחות

|mako אוכל| פורסם07:00
פסטלים מרוקאיים, יונית צוקרמן (צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל)
צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל
Rating:3.9627reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

אם הייתם שואלים אותי לפני שנתיים אם יש סיכוי שאני אהיה חברה של בן לולו, הייתי אומרת לכם ללכת להכין סיר קציצות במקום לדבר שטויות. ההתחלה שלנו לא הייתה כל כך טובה, בלשון המעטה, אבל בחיים כמו בחיים - בסופו של דבר הפכנו לחברות טובות. יום אחד היא ביקשה שאגשים לה חלום ואכין פסטלים כמו שסבא שלה המרוקאי היה מכין, במילוי בשר. אצלנו בכלל היו מכינים את זה עם כבד, אבל לך תתווכח עם חלום של בנאדם. בקיצור, הכנתי לה, היא שמחה עד הגג, ואתם בזכותה קיבלתם מתכון מעולה לשבת. מגש של פסטלים, סלט ירקות ענק, טחינה, סלט סלק ומטבוחה – ויש לכם ארוחת שישי מהחלומות של מלך מרוקו.

>> לבלוג של יונית צוקרמן - מלכת המטבח

המצרכים :

למעטפת:

  • 6-7 תפוחי אדמה גדולים עם קליפה אדומה
  • 2 כפות שמן
  • כף מלח
  • כפית כורכום
  • חצי כפית פלפל שחור
  • 2 כפות שבבי תפוחי אדמה (אם אין, אפשר להמיר בקמח תפוחי אדמה)

למילוי:

  • 2 בצלים בינונים, קצוצים
  • קצת שמן לטיגון
  • חצי קילו בשר מספר 2 טחון
  • כפית פלפל שחור
  • רבע כפית פלפל שחור גרוס
  • כפית כמון
  • כפית מלח

לטיגון:

  • שמן
  • קמח
  • ביצה טרופה

אופן ההכנה:

פסטל מרוקאי מבפניםאיזה יפיוף?|צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

1מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה בסיר עם הרבה מים. כשהם מתרככים שופכים את כל הנוזלים (זה חשוב, כדי שתפוחי האדמה לא יספגו סתם מים).

2בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים מכינים את המלית: מטגנים את הבצלים עד הזהבה, מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים לטגן עד שהוא משנה צבע.

3מתבלים, מערבבים ומניחים בצד עד שתפוחי האדמה יהיו מוכנים.

4מקלפים את תפוחי האדמה המבושלים ומועכים לפירה. מוסיפים שמן ועליו את התבלינים ושבבי תפוחי האדמה ומערבבים היטב.

5לוקחים מעט מתערובת תפוחי האדמה ומשטחים ביד כמו קובה. ממלאים בנדיבות, סוגרים ומניחים על קרש חיתוך. מכדררים כך את כל הפסטלים.

6מחממים שמן עד רבע מגובה המחבת.

7טובלים כל פסטל בקמח ואז בביצה טרופה, ומטגנים עד הזהבה. הופכים ומטגנים את הצד השני. מוציאים לנייר סופג.

8מקררים מעט ומגישים.

פסטלים מרוקאיים - שלב הטיגוןמטגנים להזהבה משני הצדדים|צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il