מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
מגזין סוף השבוע
יונית צוקרמן

כבדי עוף עם פטריות וערמונים

אחרי כל הטיגונים של החג, הילדות של יונית צוקרמן ביקשו ממנה לשבת את הארוחה הקלילה הזו: כבדי עוף עם בצלים מקורמלים, ערמונים ופטריות עסיסיות. כבונוס קיבלנו גם מתכון לפירה, וכל היופי הזה מוכן בפחות משעה

|mako אוכל| פורסם14:15
כבדי עוף עם פטריות וערמונים, פירה וסלט (צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל)
צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

חנוכה פה, ולמזלי הילדות שלי כבר גדולות, אז במקום לבקש שאקח אותן להצגות ומופעים, הן מגיעות עם דרישות אחרות" בדרך כלל זה בקשה לכרטיס אשראי או לשירותי הסעות. הפעם במסגרת הבקשות באה אליי הבת של הגדולה ואמרה" "אמא, מזמן לא הכנת לנו כבדים עם פירה. אני מצפה ממך שביום שישי תתקני את הטעות הזאת ותכיני לנו."

מתכונים לסופגניות

מתכונים ללביבות

מיד כשהיא ביקשה את המנה הזאת, עלה לי הטעם שלה בזיכרון, ולמרות שתכננתי לתת לכם מתכון לפסטלים מרוקאיים, החלטתי שכולנו טיגנו מספיק החג ושבשבת הקרובה נכין כבדים עם בצל מקורמל, ערמונים ופטריות עסיסיות עם פירה.


לפני הכל, שני טיפים חשובים: 1. אם בא לכם פירה ארומטי וייחודי, אפשר להוסיף לו שמן אגוזים, תנסו. 2. לפני ה-כ-ל אנחנו מנקים טוב טוב את הכבד. לפעמים הקצב יכול לפספס ונשארות שאריות שאם לא מורידים, כל התבשיל מקבל טעם מר ולא טעים במיוחד. אז שימו לב ותעברו על כל כבד לוודא שהוא נקי כמו שצריך.


בשביל קצת צבע ורעננות, תוסיפו לארוחה הזאת סלט ירקות, ותקבלו ארוחה מהסרטים בשעה עבודה, וזה גם כולל את שטיפת הכלים. אז שנתחיל?

המצרכים :

  • 1 קילו כבדי עוף
  • 6 בצלים גדולים
  • 2 סלסלות פטריות שמפיניון
  • 2 שקיות ערמונים בוואקום
  • מלח
  • פלפל
  • כף פפריקה
  • 2 כפות סוכר
  • רבע כפית כורכום
  • רבע כוס טריאקי
  • רבע כוס סילאן
  • רבע כוס צ'ילי מתוק
  • שלושת רבעי כוס מים רותחים

לפירה:

  • 5-6 תפוחי אדמה בינונים
  • מלח
  • פלפל
  • 3-4 כפות שמן אגוזים

אופן ההכנה:

1שוטפים את הכבדים ומניחים ברשת צלייה לתנור (מתחת לרשת מניחים תבנית לקליטת הנוזלים שיטפטפו).

2צולים את הכבדים בתנור בחום של 250 מעלות בגריל טורבו למשך 6-8 דקות על המסילה האמצעית.

3בזמן שהכבדים נצלים, פורסים את הבצל לרצועות ומטגנים אותו עם 2 כפות סוכר עד להזהבה (מטרת הסוכר כאן היא לקרמל את הבצל, להוציא נוזלים ולתת לו צבע זהוב יפה).

4מיד כשהבצל מתחיל להזהיב, מוסיפים למחבת את הפטריות: את הגדולות אפשר לחצות ואת הקטנות יותר ניתן להשאיר שלמות. מטגנים עד שהפטריות משנות צבע ומתכווצות.

5מוסיפים למחבת את הערמונים, התבלינים, הטריאקי, הסילאן והצ'ילי, מוזגים את המים הרותחים ומערבבים היטב.

6מוסיפים למחבת את הכבדים ומקפיצים במשך כ-2-3 דקות, כך שהרוטב יגיע לכל כבד. אפשר לערבב עם כף בעדינות.

לבלוג של יונית צוקרמן

הפירה:

1שוטפים היטב את תפוחי האדמה. מקלפים את כולם, פרט לתפוח האדמה הכי קטן, אותו משאירים עם הקליפה (בבישול, הוא יוסיף טעמים ויעשיר לנו את הפירה).

2חותכים את תפוחי האדמה הקלופים לקוביות גדולות ומבשלים עם תפוח האדמה השלם במים עד לריכוך.

3מסננים את תפוחי האדמה ושומרים את מי הבישול. מקלפים גם את תפוח האדמה השלם.

4מועכים את כל תפוחי האדמה לפירה ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, את שמן האגוזים (למי שאין, אפשר להחליף בשמן זית או קצת מחמאה) ו-2-3 כפות ממי הבישול של תפוחי האדמה ששמרנו. מערבבים הכל ומגישים צלחת פירה ומעליה כבדים.

כבדי עוף עם פטריות וערמונים שילוב מנצח|צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il