
קציצות בקר עם שעועית ירוקה ותפוחי אדמהרואים את הסיר שבתמונה? בתוך שעה וקצת גם לכם יכול להיות אחד כזה על השולחן, רק זהירות: גם ילדים וגם מבוגרים כל כך אוהבים את המנה הזאת, שהיא מתחסלת בדקות (ותודה לצהרונים, שהרגילו את הקטנים לשעועית ירוקה)![]() צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל |
מראש אני אומרת - את הסיר הזה אתם הולכים לאמץ באופן קבוע. מדובר באחד הסירים הכי טעימים שאמא הייתה מכינה לנו לשבת, לפי מתכון של אמא שלה. בבית שלנו זה היה נדיר יחסית, שאמא שלי הייתה מבשלת את האוכל שהיא גדלה עליו. אבא שלי הגיע מעיר אחרת במרוקו, אוג'דה, ובדרך כלל היא הייתה מבשלת את האוכל שלו. האוכל שסבתא סולטנה לימדה אותה, אוכל ברברי טעים ברמות. אבל המנה הזאת לא פחות טעימה מאלה של סבתא סולטנה, ולכן היא הצליחה להיכנס לרפרטואר של האוכל שגדלתי עליו. הקציצה כאן מקבלת תיבול מינימלי, ולכן חשוב מאוד להקפיד על בשר טחון איכותי (הכי טוב צלעות, תבקשו מהקצב שיטחן לכם). הרוטב הוא עדין, ומפיץ ריחות כל כך טובים שבא לטרוף את כל הסיר. אפשר להגיש את המנה הזאת עם אורזלבןאוצהוב, ותדעו לכם שגם ילדים מתים עליה (אולי זה כי בצהרונים מרגילים אותם לאכול שעועית ירוקה). את הקציצות אפשר לטגן לפני הבישול, שזה כמובן יותר טעים, אבל אפשר גם פשוט לכדרר ולזרוק אותן לרוטב. המרקם יהיה שונה אבל זה עדיין יצא טעים. אפשר גם להכין כמות כפולה, לטגן ולהקפיא חצי בשקית אטומה, ואז שבוע אחרי לזרוק לרוטב ככה, בלי הפשרה. לא משנה מה אתם מחליטים – קדימה, לעבודה. שעה וקצת מעכשיו וזה שלכם. המצרכים :לקציצות:
לטיגון:
לסיר:
אופן ההכנה:1מערבבים טוב טוב בקערה את הבשר הטחון עם הבצל, תפוח האדמה, השום, פירורי הלחם, הביצה והחלמון והמים. יוצרים גומה, שופכים לתוכה את השמן ומוסיפים את התבלינים (השמן עוזר לפתוח את הטעם של התבלינים, אל תוותרו עליו). מערבבים היטב. 2מחממים שמן לטיגון עד בערך רבע מגובה המחבת. 3יוצרים מהעיסה קציצות, טובלים כל קציצה בקמח ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה. 4כשהקציצות מוכנות מתחילים לארגן את הסיר: מחממים את השמן בסוטאז' ומטגנים את הבצל. כשהוא מתחיל להזהיב מוסיפים את הסוכר (הסוכר יאזן את החמיצות של העגבניות) ומטגנים עוד חצי דקה. 5מוסיפים את העגבניות, מערבבים חצי דקה ומוסיפים את השעועית ואת תפוחי האדמה. מטגנים 2-3 דקות. 6מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומוסיפים 2 ורבע כוסות מים רותחים. המים צריכים לכסות את השעועית – אם הם לא מכסים, מוסיפים עוד. 7מסדרים את הקציצות בסיר בזהירות (בין הירקות), ושופכים על כל קציצה מעט מהרוטב בעזרת כף. 8מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים חצי שעה. 9מרטיבים שוב את הקציצות ברוטב ומבשלים עוד רבע שעה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |