
צלי עוף עם תפוחי אדמההצלי הזה, שמתחילים על הכיריים ומסיימים בתנור, דורש קצת סבלנות, בעיקר בשלב טיגון הבצלים, אבל אחרי שתטעמו תבינו שהוא שווה כל שנייה. מילה של יונית צוקרמן![]() צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל |
כשסבתא שלי הייתה מכינה את הסיר הזה באמצע השבוע, את העוף היא הייתה מחליפה בביצים. אז לא היה כסף לבשר כל יום, אז את העוף היא שמרה רק לשבתות, לתת לנכדים. כל אמא הייתה מקבלת צלחת, מרסקת את תפוח אדמה ושמה מעל עוד קצת מהרוטב, וככה מאכילה את הקטנים. אני מודה שהצלי הזה דורש סבלנות, בעיקר בשלב טיגון הבצלים, אבל אני מבטיחה לכם שהוא שווה כל שנייה. מילה שלי. המצרכים :
אופן ההכנה: צלי עוף עם תפוחי אדמה אמא של שבת|צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל1בוחרים סיר שיכול להיכנס לתנור (לא חובה אבל מומלץ). מטגנים את הבצלים עם הסוכר עד להזהבה מלאה. 2מוסיפים את העוף ומטגנים עד שהוא זהוב מכל הצדדים. 3מוציאים את העוף ומוסיפים לסיר את שיני השום. מטגנים אותן כדקה ומוסיפים את התבלינים. מערבבים עד שכל השמן נצבע. 4מחזירים את העוף לסיר ומערבבים כך שיקבל צבע יפה מהתבלינים. 5מוסיפים את תפוחי האדמה ומוסיפים מים רותחים לכיסוי. 6מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעה, מכוסה. לקראת הסוף מחממים תנור ל-200 מעלות. 7מסירים את המכסה ומעבירים את הסיר לתנור ל-10 דקות, להשחמה סופית. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |