
עוגת פאי שזיפיםעוגה או פאי? גם וגם! מלמטה רצפת בצק פריך, מלמעלה עוגה בחושה משובצת שזיפים ושקדים. כבר אמרו גדולים מאיתנו: כשמשלבים חשקים מגיעים למקומות נפלאים![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
אם זה היה תלוי רק בי הייתי מכינה לכם בכל שבוע עוגה בחושה אחרת עם אחד מפירות הקיץ. הפירות האלה קורצים לי בכל פעם מחדש מהקערה שעומדת על השיש, וגורמים לי לרצות להכין מהם עוגות ומאפים בלי סוף. השבוע החלטתי שהמדור מתפנק בעוגת פירות, אבל במקביל היה לי חשק עז להכין פאי עם בצק פריך. הפשרה שלי עם עצמי הייתה שילוב: עטפתי עוגת שזיפים ושקדים בחושה בבצק פריך, וזה יצא וואו. המצרכים :לבצק הפריך (תבנית פאי בקוטר 24 או 26 ס"מ):
לעוגה:
לעיטור:
אופן ההכנה:1מתחילים עם הבצק הפריך: מעבדים בקערה עם הידיים או במעבד מזון עם להב פלדה קמח לבן עם אבקת סוכר וחמאה עד שנוצרים פירורי בצק. מוסיפים כף מים וממשיכים לעבד. אם הבצק לא מתגבש לכדור מוסיפים עוד כף ושוב מעבדים. מניחים את כדור הבצק בצד. 2העוגה: מערבבים בקערה חמאה רכה וסוכר. מוסיפים ביצה, תמצית וניל ותמצית שקדים ומערבבים היטב. מוסיפים יוגורט ושוב מערבבים היטב. 3מוסיפים קמח שקדים, קמח לבן ואבקת אפייה ומערבבים רק עד לקבלת בלילה אחידה. 4מחממים תנור ל-180 מעלות, חום עליון-תחתון. 5מקמחים היטב נייר אפייה ומרדדים את הבצק לגודל קצת יותר גדול מהתבנית. הופכים את נייר האפייה ומניחים את הבצק בתבנית (לא נורא אם הבצק נשבר או נקרע, זה לא משפיע על התוצאה הסופית). מהדקים את הבצק לדפנות ולתחתית של התבנית. 6מעבירים את בלילת העוגה אל הבצק ומיישרים. 7מניחים רבעים של שזיפים בבלילה, ומפזרים מלמעלה קוביות קטנות של חמאה. מפזרים סוכר וניל ושקדים פרוסים. 8אופים 30-35 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו. מגישים חמים או בטמפרטורת החדר (אבל גם קר טעים). שומרים במקרר. תראו כמה שהיא יפה|צילום: קרן אגם, mako אוכל מסקנה: חשקים נועדו בשביל לשלב ביניהם|צילום: קרן אגם, mako אוכל** את השזיפים אפשר להמיר בכל פרי אחר שאוהבים. ** לגרסת פרווה משתמשים במחמאה/נטורינה גם בבצק וגם בעוגה הבחושה. את היוגורט אפשר להמיר במיץ תפוזים או בקרם קוקוס. ![]() | חברים פעילות המלצות |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |