
קובניות בציפוי שום ועשבי תיבולבמקום להכין קובנה אחת גדולה, קרן אגם מצאה פתרון שאפילו לא מצריך סיר ג'חנון: מגש שלם מלא בקובניות פתייניות מוברשות בחמאה מומסת, שום ועשבי תיבול. לא רוצים ציפוי? ממש לא חייבים, הן יתחסלו בטיל כך או כך![]() צילום: קרן אגם, אוכל טוב, mako |
אומנם עוד לא עברנו רישמית למזג אויר חורפי, אבל כשזה קורה זה פשוט קורה בבת אחת ,ואני כבר מכירה את הטרפת סביב מתכוני חורף; קובנות, ג׳חנון, מאפי שמרים מתוקים, חמין ומרקים הם חלק בלתי נפרד מהחורף שלנו. אני מאוד אוהבת להכין קובנה, ובדרך כלל מכינה בסיר ג׳חנון אחת גדולה. לאחרונה נשאלתי איך אפשר להיכן קובנה לא בסיר ג׳חנון אז מצאתי פתרון מעולה: מכינים קובניות! אלו בעצם לחמניות יפהפיות מהבצק של הקובנה ואופים בתבנית תנור גדולה. הכמות של הקובניות והיופי של התבנית שמוגשת למרכז השולחן לא נופלים ממראה של קובנה שלמה שנאפתה בסיר ג׳חנון. הפעם החלטתי למרות היופי של הקובניות אחרי אפייה, להבריש אותן בתערובת של שום עם חמאה מומסת ועשבי תיבול, אבל אתם יכולים להרגיש חופשי לוותר על הציפוי. הקובניות מאוד יפות וטעימות גם ללא, וכמובן עם הציפוי הן חלום! המצרכים :לבצק:
למריחה:
לציפוי:
אופן ההכנה:1מערבבים בקערת המיקסר כוס אחת של מים חמימים, סוכר ושמרים יבשים.מתחילים ללוש ומוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח ואת יתרת המים.לשים 10-12 דקות עד שהבצק הופל לכדור חלק גמיש ומעט דביק (אם חסרים מים - תוסיפו. אחרת הבצק יהיה יבש וחבל, גם בצק מעטדביק מסתדר ומתייצב במהלך ההתפחה). 2מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט שמן זית ומגלגלים אותו בשומן עד שהוא מצופה מכל הכיוונים.מכסים בניילון נמד ובמגבת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר כשעה וחצי שעתיים או למשך 4-5 שעותבמקרר.
3אחרי שהבצק תפח מחלקים אותו לחלקים שווים במשקל 70 גרם כל אחד. 4משמנים מעט משטח עבודהומרדדים כל חתיכת בצק לרצועה ארוכה, ובעזרת הידיים מורחים עליהחמאה רכה או שמן זית. 5יוצרים מכל חתיכת בצק משומנת גליל, וקושרים ללחמניית קשר (פשוט עושים קשר באמצע, ומושכים את הצ'ופצ'יק העליון קצת החוצה). מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה עם רווח קטן בין כל קובנה.6מכסים שוב במגבת ושולחים להתפחהנוספת למשך 30-40 דקות ובינתיים מחממים תנור ל-180מעלות. 7אופים את הקובניות למשך 25-30 דקות, עד להזהבה, ובזמן שהקובניות בתנור מערבבים בקערה את כל מצרכי הציפוי. 8כשהן יוצאות מברישים אותן בציפוי ומגישים חמות ויפות.
בתיאבון! ![]() | חברים פעילות המלצות |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |