אוכל
מגזין סוף השבוע
אופים לשבת עם קרן אגם

מג'יק קייק שוקו

אחרי המג'יק קייק וניל קרן אגם הכינה גם גרסת שוקו. למרות הסקפטיות, יצאה לה עוגה חלומית שנראית בחושה פשוטה, אבל מתחבא בה עולם: 3 מרקמים שונים שכל אחד מהם וואו, וביחד הם מרכיבים עוגה טעימה ומפתיעה בטירוף

|mako אוכל| פורסם08:20
עוגת מג'יק שוקו (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.550reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

לא מזמן הכנתיעוגה שנקראת עוגת מג׳יק וניל. זאת עוגה בחושה שעל פניו נראית רגילה מבחינת המצרכים, אבל השילוב שלהם הופך אותה בתנור לעוגה ב-3 שכבות. אני לא יודעת איך נוצר המרקם הזה, אבל הוא לגמרי קסום.

המון אנשים הכינו את המג'יק קייק הזאת ואהבו אותה ממש, והחלטתי להכין אותה בגרסת השוקו. השינוי במתכון כולל החלפת חלק מהקמח הלבן בקקאו, ולמרות שהייתי סקפטית, לשמחתי והפתעתי העוגה שוב יצאה מהתנור עם שלוש שכבות מדהימות שממש נראות לעין: שכבה תחתונה דחוסה כמו פלאן, שכבה שנייה קרמית ושכבה עליונה של עוגה בחושה יבשה.

חשוב מאוד:לא לשנות שום דבר במצרכים, לאפות בתבנית עם נייר אפייה ולא בתבנית מתפרקת.

המצרכים :

לבצק:

  • 4 ביצים גודל L, מופרדות
  • כוס ורבע (250 גרם) סוכר לבן רגיל
  • קורט מלח
  • כפית מחית/תמצית וניל
  • חצי כוס (125 גרם) חמאה מומסת ומצוננת מעט (שלא תהיה חמה)
  • 2 כוסות (480 מ״ל) חלב מעט חמים (לא חם מדי)
  • שלושת רבעי כוס (105 גרם) קמח לבן רגיל
  • רבע כוס כוס קקאו (35 גרם)

לעיטור:

  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-160 מעלות.

2מקציפים בקערת המיקסר חלבונים למשך 2-3 דקות עד לקבלת קצף יציב.

3בקערה נפרדת טורפים חלמונים עם סוכר לבן, עד שהתערובת הופכת לקרם צהבהב בהיר ומעט ותפוח.

עוגה עם מרקם קסוםעוגה עם מרקם קסום|צילום: קרן אגם, mako אוכל

4מוסיפים לקערה מלח, וניל וחמאה, וממשיכים לטרוף. מוסיפים את החלב החמים (אני מוסיפה שליש, טורפת ואז ממשיכה עד שהחלב כולו נטמע בבלילה). בשלב הזה הבלילה הופכת להיות מאוד נוזלית וזה בסדר. מוסיפים קמח וקקאו, ומערבבים שוב עם מטרפה למניעת גושים (אם נשארו כמה גושים זה ממש לא נורא).

5מעבירים פנימה את קצף החלבונים מקערת המיקסר, בכל פעם קצת, ומערבבים בעדינות. הבלילה תהיה עמוסה במלא גושים - אל תנסו להיפטר מהם - זה מה שיוצר אחכ את הקסם וזה בסדר.

6מרפדים תבנית בגודל 20X20 ס"מ בנייר אפייה ומשמנים את הנייר (ממליצה מאוד שלא לעבוד עם תבנית קפיצית/מתפרקת).

אחרי הווניל, גרסת השוקואחרי הווניל, גרסת השוקו|צילום: קרן אגם, mako אוכל

7יוצקים את בלילת העוגה לתבנית ואופים 40-50 דקות, עד שהעוגה יציבה למראה (זה בסדר אם יש חלק קטן במרכז שלה שנראה מעט רוטט).

8מצננים את העוגה לחלוטין לפני שמחלצים מהתבנית, בוזקים אבקת סוכר, פורסים לריבועים וטורפים.

*העוגה נשמרת עד ארבעה ימים במקרר.

...טוען
חברים
פעילות
המלצות
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il