
אצבעות חמאה ושוקולד צ'יפס הורסותתכינו את הצנצנות או קופסאות אחסון העוגיות שלכם, כי לקרן אגם יש מתכון מעולה לעוגיות שמכינים צ'יק צ'ק: גרסת אצבעות חמאתית לעוגיות שוקולד צ'יפס. הרי שילוב של חמאה ושוקולד תמיד בא טוב, אז למה לא לגוון?![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
מה עושים כשאין ממרח שוקולד בבית ובכל זאת רוצים לאפות לילדים ולהפתיע אותם עם עוגיות שהן לא עוגיות שוקולד צ'יפס רגילות? הכנתי בצק לעוגיות חמאה הכי פריכות שיש, פיזרתי על הבצק שוקולד צ'יפס, פרסתי לאצבעות ואפיתי וזה יצא פשוט מדהים! החופש הגדול כבר הפך את הבית למפעל של עוגיות ואני כל הזמן מחפשת דרכים לחדש ולגוון. הפעם הכנתי עוגיות שאין לי ספק שיישארו איתנו לנצח. הן יצאו ממש נמסות בפה, והצורה שלהן גנבה את ההצגה. המצרכים :ל 16-18 עוגיות:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות. 2מערבבים קמח ואבקת סוכר בקערה גדולה. 3מוסיפים חמאה ומעבדים בעזרת הידיים עד לקבלת תערובת פירורית (אפשר גם להשתמש במעבד מזון עם להב פלדה או במיקסר עם וו גיטרה). 4מוסיפים וניל וחלמונים ומעבדים עד לקבלת כדור בצק אחיד. 5מקמחים היטב נייר אפייה ומניחים עליו את כדור הבצק. משטחים אותו מעט בעזרת הידיים, מקמחים שוב מלמעלה ומרדדים את הבצק בעזרת מערוך למלבן גדול. 6מפזרים שוקולד צ'יפס על פני הבצק ועוברים עליו שוב עם המערוך כדי מעט להטמיע את השוקולד. 7פורסים את המלבן לרצועות ארוכות לרוחב וגם באמצע לשניים בעזרת סכין או גלגלת פיצה. 8אופים 20-25 דקות עד להזהבה של העוגיות. מוציאים מהתנור, מצננים ואז עוברים שוב על החיתוך עם סכין. וככה הן ייראו אחרי ביס ראשון|צילום: קרן אגם, mako אוכל* את העוגיות שומרים בכלי אטום עד ארבעה ימים בטמפרטורת החדר. * אפשר להשתמש בכל שוקולד צ'יפס שיש לכם - חלב,מריר או לבן, חמאת בוטנים או אפילו רובי. ![]() | חברים פעילות המלצות |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |