אוכל
מגזין סוף השבוע
אופים לשבת עם קרן אגם

עוגת תפוז וקוקוס פרווה בתבנית לחם גדולה

למה להכין עוגה בחושה בתבנית לחם? כי זה יוצא גדול יותר, מרובע יותר ויפה יותר, ואם זה לא מדבר אליכם אתם לגמרי מוזמנים לחזור לתבנית הרגילה. אבל העוגה עצמה, בואו נתעכב רגע על העוגה עצמה

|אוכל טוב, mako| פורסם14:28
עוגת תפוז וקוקוס בתבנית לחם גדולה  (צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako)
צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako
Rating:4.5104reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

אל תשאלו למה, אבל יש לי חיבה גדולה לאפייה של עוגות בחושות בתבניות לחם, גדולות ומרובעות. זה פשוט יוצא נורא יפה בעיניי.

העוגה שלנו לסופ"ש היא בעצם סוג של עוגת לייקח שקצת שדרגתי ואפיתי בתבנית אינגליש מאוד גדולה – תבנית לחם קסטן, אבל אפשר גם להכין אותה בתבנית עגולה רגילה בקוטר 24 ס"מ. יש בה גם תפוזים, קוקוס ושוקולד צ'יפס שקצת שקעו לתחתית - אז אנצל את ההזדמנות ואגיד לכם שהנה, גם לי זה קורה, ושממש לא צריך להתבאס כששוקולד נוחת לתחתית העוגה. נכון, רצינו שהוא יישאר בבלילה עצמה, אבל הצניחה שלו למטה יוצרת בחלק התחתון של העוגה קראסט שוקולדי משגע, וזה קסם בפני עצמו.

המצרכים :

לתבנית לחם גדולה או תבנית עגולה 24 ס"מ:

  • 6 ביצים גודל L
  • 2 כוסות (400 גרם) סוכר לבן
  • שלושת רבעי כוס (150 גרם) שמן קנולה
  • שלושת רבעי כוס (180 מ"ל) מיץ תפוזים
  • כפית מחית וניל
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • חצי כוס (50 גרם) קוקוס
  • 150 גרם שוקולד צ'יפס + כף קמח

לעיטור:

  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2מקציפים במיקסר במהירות גבוהה ביצים וסוכר למשך 4-5 דקות, עד שהתערובת תפוחה ובהירה.

3מוסיפים שמן וממשיכים להקציף עוד כדקה.

עוגת תפוז וקוקוסעוגת תפוז וקוקוס|צילום: נופר צור, אוכל טוב, makoעוגת תפוז וקוקוס בתבנית לחם. תמונה לדרכוןתמונה לדרכון|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako

4מוסיפים מיץ תפוזים ווניל ומקציפים שוב.

5מוסיפים קמח, אבקת אפייה וקוקוס ומערבבים בתנועות קיפול עדינות למסה אחידה.

6מערבבים שוקולד צ'יפס עם כף קמח ומוסיפים לבלילה. מערבבים בעדינות.

7מעבירים את הבלילה לתבנית ומיישרים.

עוגת תפוז וקוקוס. לא להתרגש מהשוקולד בקרקעיתאם קרן לא מתרגשת מהשוקולד ששקע, גם אתם שחררו מזה|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako

8אופים 50-60 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מוציאים ומצננים.

9מחלצים את העוגה מהתבנית בעזרת נייר האפייה, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

...טוען
חברים
פעילות
המלצות
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il