
עוגת תפוז וקוקוס פרווה בתבנית לחם גדולהלמה להכין עוגה בחושה בתבנית לחם? כי זה יוצא גדול יותר, מרובע יותר ויפה יותר, ואם זה לא מדבר אליכם אתם לגמרי מוזמנים לחזור לתבנית הרגילה. אבל העוגה עצמה, בואו נתעכב רגע על העוגה עצמה![]() צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako |
אל תשאלו למה, אבל יש לי חיבה גדולה לאפייה של עוגות בחושות בתבניות לחם, גדולות ומרובעות. זה פשוט יוצא נורא יפה בעיניי. העוגה שלנו לסופ"ש היא בעצם סוג של עוגת לייקח שקצת שדרגתי ואפיתי בתבנית אינגליש מאוד גדולה – תבנית לחם קסטן, אבל אפשר גם להכין אותה בתבנית עגולה רגילה בקוטר 24 ס"מ. יש בה גם תפוזים, קוקוס ושוקולד צ'יפס שקצת שקעו לתחתית - אז אנצל את ההזדמנות ואגיד לכם שהנה, גם לי זה קורה, ושממש לא צריך להתבאס כששוקולד נוחת לתחתית העוגה. נכון, רצינו שהוא יישאר בבלילה עצמה, אבל הצניחה שלו למטה יוצרת בחלק התחתון של העוגה קראסט שוקולדי משגע, וזה קסם בפני עצמו. המצרכים :לתבנית לחם גדולה או תבנית עגולה 24 ס"מ:
לעיטור:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. 2מקציפים במיקסר במהירות גבוהה ביצים וסוכר למשך 4-5 דקות, עד שהתערובת תפוחה ובהירה. 3מוסיפים שמן וממשיכים להקציף עוד כדקה. עוגת תפוז וקוקוס|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako תמונה לדרכון|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako4מוסיפים מיץ תפוזים ווניל ומקציפים שוב. 5מוסיפים קמח, אבקת אפייה וקוקוס ומערבבים בתנועות קיפול עדינות למסה אחידה. 6מערבבים שוקולד צ'יפס עם כף קמח ומוסיפים לבלילה. מערבבים בעדינות. 7מעבירים את הבלילה לתבנית ומיישרים. אם קרן לא מתרגשת מהשוקולד ששקע, גם אתם שחררו מזה|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako8אופים 50-60 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מוציאים ומצננים. 9מחלצים את העוגה מהתבנית בעזרת נייר האפייה, בוזקים אבקת סוכר ומגישים. ![]() | חברים פעילות המלצות |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |