
עוגת בננות וקוקוס מצופה שוקולדקרן אגם התכוונה רק להכין לעצמה נשנוש קטן לקפה, ויצאה לה עוגה להתאהב בה. לא יעזור בית דין, בננות ושוקולד זה ג'וקר לא קטן (וזאת אפילו פרווה)![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
גם אם לא חשבתי להכין השבוע למדור עוגת בננות, הבננות שנחו בקערה בבית כנראה חשבו אחרת, וברגע מסוים של היום, כשהתעורר בי החשק לקפה של אחר הצהריים, קמתי להכין עוגה זריזה, והיא הפיצה ריח מטריף של בננות בכל הבית ויצאה כל כך יפה מהתנור, והתאהבנו מיד אני והיא. לסיום העוגה צופתה בשוקולד בתקווה שהילדים יסכימו לנשנש אותה (הם לא), אבל הוגשה למחרת לאורחים וחוסלה לגמרי. אני אוהבת עוגות בננות, והשילוב שלהן עם שוקולד תמיד יוצא מושלם. המצרכים :לתבנית עגולה בקוטר 22-24 ס"מ:
לציפוי:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה. 2טורפים היטב בקערה ביצים, סוכר חום, סוכר לבן, שמן קנולה ווניל. מוסיפים רסק תפוחים ובננות מעוכות ושוב טורפים. מוסיפים קוקוס ומערבבים. לא לוותר על הציפוי. עוגת בננות וקוקוס|צילום: קרן אגם, mako אוכל3מוסיפים את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה, קינמון ומלח. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. 4מעבירים לתבנית ואופים 25-30 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים עליו. מצננים לחלוטין לפני הציפוי. 5לציפוי: ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים שוקולד מריר ושמנת להקצפה. מערבבים היטב לתערובת אחידה ומצפים את העוגה. העוגה הזאת פשוט קרתה מעצמה|צילום: קרן אגם, mako אוכל** העוגה תישמר במקרר כשהיא עטופה היטב עד ארבעה ימים. ![]() | חברים פעילות המלצות |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |