
עוגיות חמאה וקינמון (או עוגיות 200)למה "עוגיות 200"? כי מכל אחד מהמרכיבים העיקריים - קמח, חמאה וסוכר - צריך 200 גרם. קל לזכור? קל גם להכין, והתוצאה נמסה בפה שזה משהו![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
עוגיות מושלמות, מהירות הכנה, קריספיות, מתוקות וטעימות, שנקראות גם עוגיות 200 כי כל המצרכים העיקריים בהן שוקלים 200 גרם – 200 קמח, 200 חמאה, 200 סוכר. אפשר להכין ישר או להקפיא כגלילי בצק, ואז לפרוס ולאפות רגע לפני שבאים אורחים. מניסיון שלי, בטבילה בכוס תה חמה הן פשוט נמסות בפה. המצרכים :ל-14-20 עוגיות:
אופן ההכנה:1מערבבים בקערה או במעבד מזון קמח, אבקת אפייה, סוכר, קינמון ומלח. מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים - בקערה בידיים או במעבד מזון עם להב פלדה - עד לקבלת פירורי בצק. 200-200-200|צילום: קרן אגם, mako אוכל2מוסיפים חלמון ומעבדים שוב עד לקבלת כדור בצק אחיד. 3מחממים תנור ל-180 מעלות. 4קורצים מהבצק עיגולים בגודל גולה גדולה ומסדרים באופן מרווח על תבנית מרופדת נייר אפייה. מועכים מעט בעזרת היד. אפשרות נוספת: מגלגלים את הבצק לגליל בתוך נייר אפייה, וכשהוא עגול וחלק פורסים לפרוסות דקות ומסדרים בתבנית. אם הוא רך מדי וקשה לעבודה - מקררים קצת ואז פורסים. 5אופים את העוגיות 15 דקות, עד שהן זהובות למראה. לא אוכלים ולא נוגעים לפני שמצננים אותן לחלוטין. אפשר גם להקפיא כגליל|צילום: קרן אגם, mako אוכל** לגרסת פרווה ניתן להמיר חמאה במחמאה או נטורינה. ** אפשר להמיר סוכר לבן בסוכר חום בהיר או כהה, אבל זה ישפיע על צבע העוגיות. ** אפשר לוותר על הקינמון או להוסיף לו תבלינים אחרים שאוהבים. ![]() | חברים פעילות המלצות |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |