אוכל
מגזין סוף השבוע
אופים לשבת עם קרן אגם

חלות ענן קלאסיות של שישי

הן מתקתקות אבל לא יותר מדי, תפוחות ויפות ובעיקר רכות רכות. ההמלצה של קרן אגם: את הראשונה מחסלים בשישי בצהריים בכריכים עם שניצל ומטבוחה (עכשיו רק בהצלחה עם לשמור על השתיים האחרות עד הארוחה)

|mako אוכל| פורסם13:00
חלות ענן קלאסיות של שישי (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.3445reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר פרווה

אמאל'ה איזה חלות היסטריות, ויש להן ממש טעם של ילדות בשבילי. במושב שגדלתי בו היו מכינים בימי שישי לחמניות מתקתקות הכי רכות בעולם והכי טעימות שיש, והחלות האלו מזכירות לי את הטעם הזה בדיוק. הן רכות כמו עננים, תפוחות ויפות, מתקתקות אך לא מתוקות מדי, ואני חוששת שאם תכינו שלוש לשישי, אחרי הארוחה לא יישאר מהן זכר. האמת, אני הייתי מבזבזת אחת מהן כבר בצהריים, לכריך שניצל ומטבוחה.

המצרכים :

ל-3 חלות גדולות:

  • 1 קילו קמח לחם/חלה או קמח לבן רגיל
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • שני שליש כוס (133 גרם) סוכר לבן
  • שליש כוס שמן קנולה
  • 2 ביצים גדולות
  • כף מלח דק
  • 2 כוסות (480 מ"ל) מים קרים מהמקרר

לעיטור:

  • ביצה טרופה עם כפית שמן וכפית סוכר
  • רבע כוס שומשום לבן

אופן ההכנה:

1לשים בקערת המיקסר קמח, שמרים, סוכר, שמן, ביצים, מלח וכוס וחצי מהמים הקרים.

2מוסיפים עוד מים לאט לאט תוך כדי לישה, עד שהבצק אחיד ומעט דביק. לשים בסך הכל 10-12 דקות. מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת להתפחה של שעה וחצי עד שעתיים בטמפרטורת החדר.

חלות של שישי. רכות כמו ענןחלות של שישי. רכות כמו ענן|צילום: קרן אגם, mako אוכלחלות קלאסיות. אחת לשניצל של הצהרייםחלות קלאסיות. אחת לשניצל של הצהריים|צילום: קרן אגם, mako אוכל

3כשהבצק תפח מחלקים אותו ל-12 כדורים במשקל של כ-150 גרם כל אחד. מסדרים את הכדורים על מגש מרופד נייר אפייה משומן, משמנים את הכדורים גם בחלקם העליון ומכסים בניילון רופף. מתפיחים את הכדורים 30 דקות.

4כשהכדורים תפחו מרדדים בעזרת מערוך כל כדור למלבן, ומגלגלים לרצועה. הקפידו שהרצועות לא יהיו ארוכות מדי אלא יחסית קצרות ושמנמנות, זה נותן נפח לחלות.

חלות שזורקות לילדותחלות שזורקות לילדות|צילום: קרן אגם, mako אוכל

5קולעים שלוש חלות, כל אחת מ-4 רצועות בצק (ראו בסרטון).

6מניחים את החלות על תבנית אפייה גדולה מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים 30-35 דקות, עד שהחלות תפוחות למראה.

7מחממים תנור ל-190 מעלות (חום עליון תחתון או טורבו, שניהם יעבדו).

8מורחים את החלות בביצה הטרופה ומפזרים שומשום.

9אופים את החלות 25-30 דקות, עד שהן שחומות למראה.

בתיאבון!

...טוען
חברים
פעילות
המלצות
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il