
עוגת לימון, אוכמניות וגבינהאין כמו עוגת לימון רכה ועשירה, רק שלעוגה הזאת גם מוסיפים אוכמניות לנגיעות סגלגלות, ושכבת עוגת גבינה שמחלחלת קצת לבלילה הבסיסית ונוצר מיקס מענג מאין כמותו. תתכוננו לקבל הרבה מחמאות על היפה הזאת![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
זאת לא סתם עוגת לימון אוכמניות, זאת אחת מהעוגות הכי נדירות שיצא לי להכין: שכבה של עוגה בחושה רכה משולבת אוכמניות, ומעליה בלילה של גבינה שמחלחלת קצת לעוגה בזמן האפייה. יוצאת מין עוגת לימון משוישת בנגיעות של גבינה ונקודות סגולות יפיפיות של אוכמניות. עוגה שמכינים כשרוצים שכולם יגידו "וואו, מי הכין את העוגה הזו?". היא משהו מיוחד ממש, אין על טעמים של לימון, גבינה אוכמניות ואין כמו העוגה הזאת. המצרכים :לתבנית בקוטר 22 ס"מ:
לשכבת הגבינה:
לעיטור:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה עגולה בקוטר 22 ס"מ (אפשר גם להשתמש בקוטר 24 ס"מ, אבל העוגה תצא פחות גבוהה) 2טורפים בקערה חמאה וסוכר, מוסיפים ביצים וממשיכים לערבב. 3מוסיפים מיץ לימון, גרידת לימון, שמנת חמוצה, וניל ומערבבים. 4מוסיפים קמח, קמח שקדים ואבקת אפייה, ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה. 5יוצקים את הבלילה לתבנית ומפזרים חופן אוכמניות מלמעלה . 6מכינים את בלילת הגבינה: מערבבים היטב בקערה את כל המרכיבים, יוצקים מעל בלילת העוגה בתבנית ומיישרים. 7אופים 45-50 דקות, עד ששכבת הגבינה מעט שחומה ויציבה. 8מצננים את העוגה לחלוטין, בוזקים אבקת סוכר ומגישים. פרוסת עוגת לימון, אוכמניות וגבינה|צילום: קרן אגם, mako אוכל* העוגה נשמרת בקירור עד 4 ימים כשהיא עטופה היטב. * מומלץ מאוד להוציא אותה מקירור לפחות שעה מראש לפני הגשה. בתיאבון! ![]() | חברים פעילות המלצות |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |