
שושני שמרים במילוי חלבה ואגוזיםהבצק חלומי, המילוי שמימי והזיגוג מוסיף את הטאץ' המדויק לשושני השמרים הגדולות היפות האלה, שיוצאות זהובות מכל הכיוונים. המילוי של החלבה והאגוזים הטחונים יוצר בפה ביס מושלם ורק נשאר לעשות שנ"צ של שישי![]() צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako |
המצרכים :לבצק:
למילוי:
להברשה:
לזיגוג:
אופן ההכנה:1מערבבים במיקסר על מהירות נמוכה חצי מכמות החלב, שמרים סוכר ומלח. מוסיפים קמח, ביצה, שמנת חמוצה וחמאה מומסת ולשים למספר דקות (לשים את הבצק בסך הכל למשך 12 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש). אם יש צורך מוסיפים את יתרת החלב. אם החלב לא מספיק - מוסיפים עוד. 2מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופו שומן. מכסים בניילון ובמגבת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר למשך שעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו. 3מעבירים את הבצק התפוח למשטח מעט מקומח ומרדדים בעזרת מערוך למלבן גדול. מורחים את כל ממרח החלבה על כל פני הבצק, ומפזרים מעליו את האגוזים הטחונים. 4מקפלים את המלבן מצד אחד לאמצע, ומעליו את הצד השני כמו מעטפה ושוב מרדדים מעט. בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה, פורסים את המלבן לרצועות ארוכות לאורכו (עדיף להתחיל בחלוקה לשניים באמצע, ואז כל חלק שוב באמצע, ושוב עד שמתקבלות 8 רצועות). מגלגלים בכיף|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako 8 שושנים גדולות|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako5מגלגלים כל רצועת בצק לשושנה, מניחים להתפחה על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומכסים במגבת להתפחה חוזרת של 40-50 דקות. 6מחממים תנור ל-170 מעלות. וככה זה נראה מבפנים|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako7מברישים את השושנים בביצה טרופה מעורבבת עם מעט חלב. מכניסים לאפייה של 20 דקות עד להזהבה. 8כשהשושנים בתנור מכינים סירופ סוכר: מרתיחים בסיר קטן מים וסוכר. כשהתערובת רותחת מורידים את האש לבעבוע עדין ומבשלים עוד כ 5-6 דקות. מסירים מהאש. 9כשהשבלולים יוצאים מהתנור מברישים אותם בסירופ סוכר. * את ממרח החלבה ניתן להמיר בכל ממרח אחר שאוהבים. קלוז אפ|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako* לגרסת פרווה ממירים בבצק את החמאה בשליש כוס שמן, במחמאה או בנטורינה באותה הכמות. את חלב ממירים במים, מוותרים על השמנת החמוצה ומוסיפים עוד חצי כוס מים במקומה. ![]() | חברים פעילות המלצות |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |