
לחמניות קשר קוטג' וזיתיםרגילים לקוטג' רק בכריך ולא בתוך הבצק עצמו? הכי הגיע הזמן להתרגל מחדש, כי הלחמניות האלה הן מהרכות ביותר שתכינו, וביחד עם הזיתים יש חשש ממשי שלא תוכלו להפסיק לנשנש מהן לעולם![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
כשהייתי קטנה היה נראה לי שחג הפסח הוא מאודדדד ארוך והייתי מחכה בהתרגשות שיפתחו שוב את המכולות והמאפיות כדי שנקנה שוב בצק. היום אני מבינה שמדובר בסך הכל בשבוע, ושבוע זה זמן מצוין להתנתקות ממשהו שאנחנו לא יכולים להסתדר בלעדיו ביומיום אבל אם אין ברירה אנחנו פתאום יכולים. מכיוון שאני גרה ביפו אני כבר מכירה את התור המטורף לפיתות ולחמניות בצאת הפסח, אבל אני אוהבת להכין בבית ולא לעמוד בתור. הלחמניות האלו הן כל מה שאני אוהבת בלחמניות - רכות, שמנמנות, תפוחות וטעימות. בדרך כלל הן מתחסלות מיד עם צאתן מהתנור, אז אם אתם לא לבד בבית – מומלץ מראש להכין כמות כפולה. המצרכים :ל-10 לחמניות:
לציפוי:
לעיטור:
אופן ההכנה:1לשים את כל מרכיבי הלחמניות במיקסר 2-3 דקות. אם הבצק דביק מוסיפים עוד 50 גרם קמח ואם הוא יבש מדי מוסיפים מעט מי ברז. 2ממשיכים ללוש עוד כ-10 דקות עד שמתקבל בצק גמיש, חלק ונעים שנפרד מדופנות הקערה ונשאר מעט דבוק בתחתית. הייתה צנצנת ואיננה עוד|צילום: קרן אגם, mako אוכל3מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו כדי שיצופה בשומן מכל הצדדים. 4מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומתפיחים בטמפרטורת החדר בין שעה וחצי לשעתיים (אפשר גם לילה במקרר). 5מחלקים את הבצק ל-10 חלקים שווים (אצלי כל חלק שקל 130 גרם). 6מגלגלים כל חתיכת בצק לרצועה ארוכה וקושרים ללחמניית קשר הכי פשוטה. 7מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכסים במגבת או בניילון רופף להתפחה חוזרת של כ-45 דקות. 8כשהלחמניות תפחו מחממים תנור ל-170 מעלות. אין על חמאת בוטנים בעולם|צילום: קרן אגם, mako אוכל9מברישים את הלחמניות בביצה טרופה עם מים ומעט סוכר ומפזרים שומשום. 10אופים 20-25 דקות, עד להזהבה. זוללים חמים. ** את הקוטג׳ אפשר להמיר בגבינה לבנה. ** אפשר לוותר על הזיתים אבל חבל כי הם משדרגים מאוד. ![]() | חברים פעילות המלצות |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |