
ג'בטות טריקלחמניות ג'בטה נחשבות אתגר לא פשוט, לפחות לאופים חובבים. כלומר, הן נחשבו ככה פעם, עד שקרן אגם נכנסה לתמונה והציעה את גרסת הטריק שלה. מעולם לא היה כל כך קל להכין ג'בטה. והסנדוויץ'? חלום![]() צילום: נופר צור, mako אוכל |
אני מאוד אוהבת להכין לחמניות בבית, אבל לפעמים נמנעת מזה רק בגלל המחשבה שאצטרך לגלגל כל לחמנייה בנפרד. זו עבודה! וכן, גם למי שאופה הרבה כמוני, והכל נראה קל אצלו, לפעמים אין זמן. אז הלחמניות האלו ממש קלות להכנה. מכינים בצק שמרים, ולאחר רידוד למלבן פורסים עם גלגלת פיצה למרובעים ומסדרים על תבנית התנור. התעסקות ממש קצרה, ואז מתקבלות לחמניות תפוחות ושוות עם קראסט של הגרעינים מלמעלה ותאמינו לי שזה ביס חלום. אם אתם יוצאים עכשיו בחופשה הרבה מהבית עם הילדים ובא לכם להכין להם כריך מדליק וטעים, זה בדיוק בשבילכם. ומבטיחה לכם שהפטנט נשאר איתכם גם לשנת הלימודים. כמובן שאפשר לשחק עם הציפוי לפי מה שאוהבים. אני הכנתי כריך עם גבינה לבנה, חביתה, חסה ועגבנייה, הכי ישראלי והכי טעים שיש. המצרכים :ל-9 לחמניות:
לציפוי:
אופן ההכנה:1מערבבים בקערת המיקסר קמח, מלח, שמרים יבשים וסוכר. 2מוסיפים יוגורט ומתחילים ללוש. מוסיפים שמן זית ומחצית מכמות המים וממשיכים ללוש. אם יש צורך מוסיפים עוד מים. שימו לב שהבצק צריך להיות חלק וגמיש ולהידבק מעט לתחתית הקערה, ובשום אופן לא להיות יבש. 3לשים בסך הכל 12 דקות ומעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט בשמן זית. מגלגלים את הבצק בשומן ומכסים בניילון נצמד. מניחים להתפחה של כשעה וחצי עד שעתיים. 4מוציאים לבצק את האוויר, מעבירים למשטח עבודה מקומח בעדינות ומרדדים למלבן. 5מחלקים את הבצק בעזרת קלף מתכת או גלגלת פיצה ל-9 מלבנים פחות או יותר שווים. מסדרים את המלבנים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ושומרים על רווח קטן ביניהם. 6מברישים את מלבני הבצק במים ומפזרים מתערובת הציפוי (אפשרות נוספת: לטבול צד אחד של הבצק בקערת מים ואז בקערת גרעינים). מכסים במגבת או בניילון רופף ומניחים להתפחה למשך 30-40 דקות. 7כשהבצק תפוח מחממים תנור ל-200 מעלות ומניחים תבנית ריקה בתחתית התנור. 8מכניסים את הלחמניות ומוזגים מים לתבנית שנמצאת בתחתית התנור (אפשר לזרוק פנימה כמה קוביות קרח במקום, כדי שתיווצר לחות). 9אופים את הלחמניות 15-20 דקות, עד הזהבה. מכיוון שכל תנור מתפקד מעט אחרת כדאי לבדוק את הלחמניות כבר אחרי 10 דקות, ולפי הצבע להחליט כמה זמן אפייה להוסיף. הלחמניות לא צריכות להיות שחומות מדי. 10מוציאים ומצננים מעט. כריך חביתה בג'בטה טריק. הכי ישראלי שיש|צילום: נופר צור, mako אוכל אמרנו, פחות או יותר שווים|צילום: נופר צור, mako אוכל** לגרסה פרווה אפשר להמיר את היוגורט במים. ** את שמןהזית אפשר להמיר בשמן קנולה. ![]() | חברים פעילות המלצות |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |