
רולדת תפוחים פשוטה ומדויקתיש לכם את כל הסיבות בעולם להכין את הרולדה הזאת לסוכות: היא כיפית, היא סתווית, היא טעימה רצח וממש ממש קל להכין אותה. אפילו את הצינון של הבצק במקרר חסכנו לכם![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
אין זמן יותר מתאים מסוכות לרולדות תפוחים מבצק פריך, בטח ובטח מהבצק הזה שהוא סופר קל לעבודה ומאוד רך ונמס בפה. אני אוהבת להגיש אותן חמות עם כדור גלידה בצד, אבל הן לא פחות טעימות אחרי שעברו צינון במקרר. בקיצור, ככה או ככה, ההנאה מובטחת. מדובר ברולדות מאוד פשוטות להכנה, לא רק הבצק אלא גם המלית, כך שבאמת אין שום סיבה שלא תיהנו מהן כבר בסוף השבוע הקרוב. המצרכים :לבצק (2 רולדות):
למילוי:
לעיטור:
אופן ההכנה:1מתחילים עם המלית: מערבבים בקערה תפוחים, קינמון, סוכר וניל ומיץ לימון. 2ממיסים את החמאה במחבת רחבה, מוסיפים את תערובת התפוחים ומערבבים היטב. מבשלים תוך ערבוב על אש בינונית עד לריכוך קל של התפוחים. רולדת תפוחים פשוטה. אפילו לא מצננים את הבצק|צילום: קרן אגם, mako אוכל3הבצק: במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים בפולסים קצרים קמח, אבקת סוכר, אבקת אפייה וקוביות חמאה. מוסיפים חלמונים ומעבדים עד לקבלת כדור בצק (את כל זה אפשר לעשות גם במיקסר עם וו גיטרה או פשוט בידיים). אם הבצק מספיק יציב אפשר לעבוד איתו מיד (זה מה שאני עושה), אם הוא רך מדי – תנו לו כמה דקות במקרר. רולדת תפוחים. מיד לסוכה|צילום: קרן אגם, mako אוכל4מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה. 5מרדדים חלק אחד של בצק על משטח מאוד מקומח או אפילו על נייר אפייה. מניחים במרכז המלבן, לאורכו, מחצית מקוביות התפוחים. 6סוגרים את המלבן משני הצדדים, כמו מעטפה. מעבירים לתבנית, וחוזרים על אותן פעולות עם החלק השני של הבצק. 7מברישים את הרולדות בחלב ומפזרים שקדים פרוסים. 8אופים כ-25 דקות, או עד שהרולדות שזופות למראה. 9בוזקים אבקת סוכר ומגישים עם כדור גלידה וניל ליד, או לחלופין קר מהמקרר. שומרים במקרר. ![]() | חברים פעילות המלצות |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |