מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
מגזין סוף השבוע
אופים לשבת עם קרן אגם

רולדת תפוחים פשוטה ומדויקת

יש לכם את כל הסיבות בעולם להכין את הרולדה הזאת לסוכות: היא כיפית, היא סתווית, היא טעימה רצח וממש ממש קל להכין אותה. אפילו את הצינון של הבצק במקרר חסכנו לכם

|mako אוכל| פורסם10:34
רולדת תפוחים פשוטה ומדויקת (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

אין זמן יותר מתאים מסוכות לרולדות תפוחים מבצק פריך, בטח ובטח מהבצק הזה שהוא סופר קל לעבודה ומאוד רך ונמס בפה. אני אוהבת להגיש אותן חמות עם כדור גלידה בצד, אבל הן לא פחות טעימות אחרי שעברו צינון במקרר. בקיצור, ככה או ככה, ההנאה מובטחת. מדובר ברולדות מאוד פשוטות להכנה, לא רק הבצק אלא גם המלית, כך שבאמת אין שום סיבה שלא תיהנו מהן כבר בסוף השבוע הקרוב.

המצרכים :

לבצק (2 רולדות):

  • 2 כוסות (280 גרם) קמח לבן רגיל
  • 70 גרם אבקת סוכר
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 170 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 2 חלמונים

למילוי:

  • 4 תפוחים קלופים, נקיים מליבה וחתוכים לקוביות קטנות
  • 2 כפיות אבקת קינמון
  • 4 כפות סוכר וניל
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 50 גרם חמאה

לעיטור:

  • מעט חלב
  • שקדים פרוסים
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1מתחילים עם המלית: מערבבים בקערה תפוחים, קינמון, סוכר וניל ומיץ לימון.

2ממיסים את החמאה במחבת רחבה, מוסיפים את תערובת התפוחים ומערבבים היטב. מבשלים תוך ערבוב על אש בינונית עד לריכוך קל של התפוחים.

רולדת תפוחים פשוטהרולדת תפוחים פשוטה. אפילו לא מצננים את הבצק|צילום: קרן אגם, mako אוכל

3הבצק: במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים בפולסים קצרים קמח, אבקת סוכר, אבקת אפייה וקוביות חמאה. מוסיפים חלמונים ומעבדים עד לקבלת כדור בצק (את כל זה אפשר לעשות גם במיקסר עם וו גיטרה או פשוט בידיים). אם הבצק מספיק יציב אפשר לעבוד איתו מיד (זה מה שאני עושה), אם הוא רך מדי – תנו לו כמה דקות במקרר.

רולדת תפוחים. מיד לסוכהרולדת תפוחים. מיד לסוכה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

4מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.

5מרדדים חלק אחד של בצק על משטח מאוד מקומח או אפילו על נייר אפייה. מניחים במרכז המלבן, לאורכו, מחצית מקוביות התפוחים.

6סוגרים את המלבן משני הצדדים, כמו מעטפה. מעבירים לתבנית, וחוזרים על אותן פעולות עם החלק השני של הבצק.

7מברישים את הרולדות בחלב ומפזרים שקדים פרוסים.

8אופים כ-25 דקות, או עד שהרולדות שזופות למראה.

9בוזקים אבקת סוכר ומגישים עם כדור גלידה וניל ליד, או לחלופין קר מהמקרר. שומרים במקרר.

...טוען
חברים
פעילות
המלצות
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il